Περιορισμένη θαλάσσια ρύπανση στο Π. Λιβάδι

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες (17/6) η Λιμενική Αρχή Πάρου για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης εντός του μικρού λιμένα στην περιοχή Πίσω Λιβάδι Πάρου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μαζί με υπάλληλο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντίπαρου, όπου διαπίστωσαν μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση (εκτάσεως περίπου 45 – 50 τ.μ.) ιριδίζουσας μορφής, η οποία εξαλείφθηκε πλήρως με μηχανικές αναδεύσεις ιδιωτικού σκάφους. Επιπρόσθετα, τοποθετήθηκε απορροφητικό φράγμα πέριξ έτερου ιδιωτικού σκάφους, ελλιμενισμένου στην περιοχή, από το οποίο πιθανόν προκλήθηκε η ανωτέρω ρύπανση.

Αργότερα από το σκάφος, πέριξ του οποίου είχε τοποθετηθεί απορροφητικό φράγμα, διαπιστώθηκε η διαρροή καυσίμου που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ιριδίζουσας μορφής ρύπανσης, έκτασης περίπου 20 τ.μ., η οποία αντιμετωπίστηκε επίσης με μηχανικές αναδεύσεις.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, ελήφθησαν δείγματα προκειμένου αποσταλούν και αξιολογηθούν από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία, ενώ πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.