Έκκληση του δήμου Πάρου για την καθαριότητα

dimos.JPG

Έκκληση στους πολίτες και επιχειρηματίες για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας

Αγαπητοί συμπολίτες, 

Φέτος η Πάρος ανακηρύχθηκε ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ραγδαία αύξηση των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια. Η εμφανής αυτή αύξηση των επισκεπτών ιδίως τον Ιούνιο αλλά και Ιούλιο (έως τώρα) του 2018 οδήγησε ασφαλώς και στην αύξηση του όγκου των απορριμμάτων. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ακόλουθες ποσότητες ανακύκλωσης: 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017: 978,130 τόνοι

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018: 1.084,900 τόνοι 

Παρόλο τον έγκαιρο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού στον τομέα καθαριότητας (67/26.2.18 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου), δόθηκε μόλις πρόσφατα (05.07.2018) στον Δήμο Πάρου η δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού καθαριότητας συνολικού αριθμού 29 ατόμων, τα οποία δυστυχώς δεν επαρκούν για να καλυφθούν πλήρως οι αυξημένες ανάγκες του νησιού κατά τη θερινή περίοδο. 

Ο Δήμος Πάρου κάνει ΕΚΚΛΗΣΗ στους πολίτες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων με αυξημένο όγκο απορριμμάτων για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.

Ο πλήρης κανονισμός καθαριότητας Δήμου Πάρου είναι αναρτημένος στον επίσημο διαδικτυακό χώρο του Δήμου (http://dimos.paros.gr/arxiki_selida/arthro/deka_tropoi_gia_na_boithiso_na_einai_h_paros_pentakathari_kai_noikokyremeni-625711/).

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να δείξετε κατανόηση, υπομονή και υπευθυνότητα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ή ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ

Ας προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διατηρήσουμε την Πάρο μας καθαρή, φιλόξενη και νοικοκυρεμένη!