"Δια-φωνίες" από τη "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ"

Δια-φωνίες από τον Ν.Ρ.Λ.

Είναι;

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, αν το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτερο τοπικό όργανο αποφάσεων για την πορεία του νησιού.

Όχι

Η απάντηση είναι απλή και την κάνει απλή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (καλά να είναι ο άνθρωπος), που μας κάνει και ευθυμούμε κάθε τόσο. Όχι λοιπόν, δεν είναι.

Αυτογκόλ

Με τον Αλαφούζο πρόεδρο θα πάρουμε ποτέ πρωτάθλημα εμείς οι βάζελοι; Κάπως έτσι είναι και το δημοτικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Λάκη. Από ήττα σε ήττα και από αυτογκόλ σε αυτογκόλ το πάει το θέμα.

Φωτοτυπία

Ρωτάει στην τελευταία συνεδρίαση τον πρόεδρο, ο Ροκονίδας, πώς είναι δυνατόν το δημοτικό συμβούλιο να ψήφισε τεχνικό πρόγραμμα για το 2017, αφού στο φάκελο θεμάτων αντί για εισήγηση υπήρχε μόνο η πρώτη και η τελευταία σελίδα μόνο. «Αυτά μου έδωσαν και εγώ τα φωτοτύπησα». Αχ βρε Λάκη. Είδες δίχτυα και έβαλες γκολ. Δεν έχει σημασία σε ποια περιοχή ήσουν.

Γιατί;

Ξανά μανά ρωτάει και πάλι ο Ροκονίδας: «Γιατί πρόεδρε δεν υπήρχαν στο φάκελο οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων;». Και ξανά μανά απαντάει ο υπεύθυνος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου: «Αυτά μου έδωσαν και εγώ τα φωτοτύπησα».

Νάουσα

Το ότι η δημοτική κοινότητα Νάουσας, διά του προέδρου της έκρινε ως απαράδεκτο το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος δεν είναι θέμα φυσικά φωτοτυπίας…, αλλά ο κύριος Λάκης –κατά τα άλλα- φωτοτυπεί ότι του έδωσαν. Ποιοι άραγε τον τροφοδοτούν;

Ερώτηση

Ο θεσμός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έχει ως καθήκον να βγάζει φωτοτυπίες; Δεν είναι δύσκολη η απάντηση κύριε Λάκη.

Τι κάνεις Μάρκο;

Ο Μάρκος επανειλημμένα και φιλότιμα θα έλεγα προσπαθεί να σώσει το παιχνίδι, αλλά χωρίς τύχη με τον Λάκη πρόεδρο. Διαχώρισε και στη συνεδρίαση τη θέση του λέγοντας ότι δεν μπορεί να φορτωθεί τις ευθύνες του προέδρου. Όμως η ομάδα οδηγείται από ήττα σε ήττα και πάει για υποβιβασμό και σ’ αυτή την περίπτωση κανένας δε γλυτώνει, ούτε ο επικεφαλής. Πάρε μέτρα φίλε Μάρκο, πριν είναι πολύ αργά.

Είναι 2

Τελικά είναι το δημοτικό συμβούλιο το ανώτερο όργανο αποφάσεων; Και φταίει μόνο ο πρόεδρος για την κατάντια αυτή, με την πρώτη και τελευταία σελίδα που ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2017. Μήπως ζήλεψαν οι τοπικοί άρχοντες τη δόξα όλων των μνημονιακών βουλευτών που ψηφίζουν χωρίς να έχουν διαβάσει τα μνημόνια;

Δια-φωνίες από τον Δ.Μ.Μ.

Ρόκο

Στη συνέχεια και ενώ ήδη είχε περάσει κανένα ημίχρονο αγώνα, ο Ρόκο άρχισε να τα βάζει με τον πρόεδρο, κ. Σαραντινό και να του λέει ότι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου στην περασμένη συνεδρίαση, είχε μόνο πρώτη και τελευταία σελίδα με γενικό σύνολο έργων! Η συζήτηση άναψε για τα καλά, ο πρόεδρας ως συνήθως δεν καταλάβαινε και ο Ρόκο ήταν σε φουλ επίθεση σε στυλ Βαζέχα στις δόξες του. Τελικά, και ενώ ο Σαραντινός αμφισβητούσε το γεγονός και μετά έλεγε «δε θυμάμαι κάτι τέτοιο», έστειλαν τον Μαλαματένιο να βρει το φάκελο των θεμάτων της προηγούμενης συνεδρίασης. Με το που ήρθε ο φάκελος ο πρόεδρας τον κοιτούσε και ο Ρόκο του είπε τι βλέπει. Ο πρόεδρας παραδέχθηκε ότι υπήρχε στο τεχνικό πρόγραμμα μόνο πρώτη και τελευταία σελίδα! Σαν να αγοράζεις δηλαδή το Play Boy που έχει στο πρωτοσέλιδο τη Μόνικα Μπελούτσι, να δεις και τους τίτλους που γράφουν «η γυμνή Μόνικα» και τελικά… να έχει στη συνέχεια την τελευταία σελίδα με διαφήμιση για αντικουνουπικό σπρέι! Αυτά, για να μην πλατειάζω στο θέμα.

Άδειασμα

Ο Μάρκος κατάλαβε το λάθος του προεδρείου και πήρε αποστάσεις λέγοντας: «Δεν έχω την ευθύνη εγώ, για το τι κάνει το προεδρείο».

Βράδιασε

Και τελικά ξεκίνησαν τα προ-ημερήσιας διάταξης θέματα με τη λήψη απόφασης για τη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας (συμβουλευτική υποστήριξη για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού). Δε θα το πιστέψετε, αλλά έφθασε 9+ η ώρα και δεν είχαμε μπει ακόμα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, διότι τσακώνονταν που θα στεγαστεί η υπηρεσία. Η πρόταση διά της πλαγίας οδού ήταν στο «Σπίτι του Δασκάλου», που είναι δημοτικό κτίριο, οι δάσκαλοι που είχαν συγκεντρωθεί αντιδρούσαν και γινόταν το έλα να δεις. Τελικά, μετά από όλο αυτό το χαμό συμφώνησαν ΟΜΟΦΩΝΑ να πάει η υπηρεσία φιλοξενούμενη στα ΑΜΕΑΙ στη Νάουσα και μετά να αποφασίσουν για τη μόνιμη στέγασή της. Έτσι, ο Γκόκας τα πήρε και πάλι και είπε: «Καλά τσακωνόμαστε δύο ώρες για να αποφασίσουμε σε κάτι ομόφωνα, που όμως δεν είναι τελικό;».

Άσχετο

Γιατρέ μου να κλείσω ραντεβού; Συμφώνησα 100% με τη λύση που πρότεινε στο παραπάνω θέμα ο Κωβαίος και την είδα λογικότατη! Να δεις που με χαλάνε αυτοί οι μεσημεριανοί καφέδες!