Ο στρουθοκαμηλισμός της δημοτικής πλειοψηφίας Πάρου δεν έχει τελειωμό ούτε στο θέμα του ΕΠΑΛ

Για μία ακόμα φορά ο δήμος Πάρου αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα της εκπαίδευσης στο νησί μας με τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου, σε ό,τι αφορά την υπόθεση των μαθητών του ΕΠΑΛ!

Έτσι, σήμερα (20/9/2018), σύρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση για συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και ενώ το θέμα είναι γνωστό εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα. Ένα θέμα –για τη λειτουργία τμημάτων του ΕΠΑΛ- που υπάρχει κάθε χρόνο και γίνονται αλχημείες από γονείς και εκπαιδευτικούς προκειμένου να λειτουργήσουν οι τάξεις με τις τεχνικές ειδικότητες.

Έτσι, η δημοτική αρχή, μη έχοντας τίποτα να προσθέσει στο θέμα και βλέποντας μπροστά της τον κόσμο της εκπαίδευσης και τους γονείς, που έφθαναν έως την εξώπορτα του δημαρχείου, έμεινε απλός παρατηρητής και απλά συνυπέγραψε το κοινό ψήφισμα.

Μεταξύ των χαριτωμένων των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής πλειοψηφίας, ήταν και οι αντικυβερνητικές κορώνες και οι σχολιασμοί για τον κακό ΣΥΡΙΖΑ… Μέχρι εκεί το μυαλό τους για ένα θέμα στο οποίο όλοι οι Παριανοί τάσσονται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Πώς να έχει όμως να πει κάτι για το θέμα η δημοτική πλειοψηφία όταν το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο, δηλαδή, η δημοτική επιτροπή παιδείας δεν έχει συνεδριάσει πάνω από μία-δύο φορές στα τέσσερα χρόνια θητείας της…

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο Πάρου ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της ΕΛΜΕ για το ψήφισμα, καθώς και τις προσθήκες που έγιναν σ’ αυτό από τη Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου.

Fileleutheros