Ο Δ. Σιφναίος ομιλητής σε επιστημονική ημερίδα

Στις 1/10/2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών, επιστημονική ημερίδα που οργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie σε συνεργασία με την Α’ Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βασικό θέμα της ημερίδας ήταν η αντιμετώπιση προβλημάτων σπονδυλικής στήλης μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της ορθοπεδικής και της φυσικοθεραπείας.

Αναλύθηκαν οι πρόσφατες πρόοδοι της επιστήμης στην αντίληψη και τη θεραπεία των μηχανισμών του πόνου στην οσφυαλγία και την ισχιαλγία, καθώς και η δυνατότητα που υπάρχει στην εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία να μειώσει τον αριθμό των ασθενών που θα χρειαστούν χειρουργείο. Αυτή η μείωση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν συνδυάζονται οι σύγχρονες τεχνικές  φυσικοθεραπείας με ειδικές ορθοπεδικές τεχνικές όπως οι επισκληρίδιες εκχύσεις.

Την ημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 400 κλινικοί και  συμμετείχαν ως ομιλητές εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές και ορθοπεδικοί απ’ όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου McKenzie, Σπανός Γεώργιος, ο καθηγητής Ορθοπεδικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Σάπκας Γεώργιος και ο συμπατριώτης μας φυσικοθεραπευτής Σιφναίος Δημήτρης, που με δύο ομιλίες για τη μηχανική διάγνωση και Θεραπεία των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και τον συντονισμό της συζήτησης σε δύο στρογγυλές τράπεζες που ακολούθησαν με την συμμετοχή όλων των ομιλητών, συνέβαλλε σημαντικά στην επιτυχία της.