Οι Μινωικές Γραμμές στο Αιγαίο!

Επέκταση σε νέες ακτοπλοϊκές γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και μάλιστα με νεότευκτα πλοία προαναγγέλλουν οι Μινωικές Γραμμές οι οποίες παράλληλα αποχωρούν από την Αδριατική. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ακτοπλοϊκής Αντώνη Μανιαδάκη, «οι Μινωικές Γραμμές, κατά τους τελευταίους μήνες, έχοντας εκτιμήσει τη μεταβολή των λειτουργικών συνθηκών, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των Ελληνικών Θαλάσσιων Δρόμων».

Η ακτοπλοϊκή ετ. συμφερόντων του ιταλικού ομίλου Grimaldi σχεδιάζει «επέκταση σε νέες γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με τη δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αντίστοιχων με εκείνες που προσφέρουμε στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς», αναφέρει ο Α. Μανιαδάκης.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως στόχος των Μινωικών Γραμμών «παραμένει η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways, στην οποία οι Μινωικές κατέχουν πλέον το 48,4% του μετοχικού κεφαλαίου».

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της Ελληνικής Ε/Γ-Ο/Γ ναυτιλίας, οι Μινωικές Γραμμές πιστεύουν ότι «είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αύξηση του επιπέδου αξιοπιστίας με καλύτερους όρους τραπεζικού δανεισμού επιτυγχάνοντας την υγιή οικονομική λειτουργία του».