Απάντηση ΤΩΡΑ κ. Παραμυθιώτου | Του Δ.Μ.Μ.

Με επιστολή της στις 3/10/2016 η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, έκανε γνωστή την αναστολή λειτουργίας του νηπιαγωγείου Μαρμάρων Πάρου.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή της, η κ Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, έγραψε:

«[…] Πριν την απόφαση της αναστολής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου διενεργήθηκε ευρύς κοινωνικός διάλογος από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης με φορείς της Πάρου και ειδικότερα με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, την Ένωση Γονέων Πάρου, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάρου, τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών σχολείων και τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων Πάρου κατά τον οποίο (…)».

Η παραπάνω παράγραφος της κ. Παραμυθιώτου γέννησε πολλά ερωτηματικά στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Χρ. Βλαχογιάννης, είχε κάνει σχετική ερώτηση. Το ερώτημα στη συνέχεια μπήκε και από την Παριανή ιστοσελίδα «Fileleutheros.net».

Αμέσως μετά την παραπάνω δημοσίευση, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, εκδόθηκε από τον δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, επιστολή προς τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων, που έχει ως εξής:

«Αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγείου Μαρμάρων Πάρου»

ΣΧΕΤ: Το υπ’ αρίθμ. 5544/03-10-2016 έγγραφό σας

Σε συνέχεια του ανωτέρω, επισημαίνουμε ότι στη συνάντηση που συμμετείχαμε ακούσαμε τις απόψεις της Υπηρεσίας σας σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής των Κυβερνητικών εντολών και των εκπαιδευτικών θεμάτων που ανακύπτουν.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε συμφωνήσαμε ούτε θα συμφωνήσουμε με το κλείσιμο σχολικής μονάδας ιδιαίτερα σ’ ένα χωριό επτακοσίων κατοίκων, της 4ης Κοινότητας της Πάρου. Εμμένουμε στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μη αναστολή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Μαρμάρων.

Η λειτουργία των σχολείων στα χωριά των νησιών μας θα πρέπει να στηρίζεται από την Κυβέρνηση στο πλαίσιο της νησιωτικότητας και του σπουδαίου πνευματικού και πολιτιστικού ρόλου που διαδραματίζουν».

Εμείς με τη σειρά μας σημειώνουμε ότι η απάντηση του κ. Μ. Κωβαίου, έγινε με χαρακτηριστική αργοπορία. Και αυτό διότι ούτε λίγο ούτε πολύ, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, αφήνει αιχμές ότι ο δήμος Πάρου και το δημοτικό συμβούλιο του νησιού μας συμφώνησαν στο κλείσιμο του νηπιαγωγείου Μαρμάρων.

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να αντιδράσουν από την πρώτη στιγμή, κάτι που δεν έγινε. Εκτέθηκαν διότι είχε υπάρξει και το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα για να μην κλείσει το νηπιαγωγείο Μαρμάρων.

Ο κ. Κωβαίος έπραξε σωστά, αλλά αργοπορημένα. Η κ. διευθύντρια χρησιμοποίησε το όνομα του και τη φήμη του δημοτικού συμβουλίου. Αφήνω στην άκρη ότι τώρα για το θέμα θα πρέπει να μας απαντήσουν και οι άλλοι φορείς που αναφέρονται για το αν συμφώνησαν, διότι πλέον εγείρονται άλλα ερωτήματα… Η κ. Παραμυθιώτου αποφάσισε μόνη της το κλείσιμο του νηπιαγωγείου Μαρμάρων ή είχε τη σύμφωνη γνώμη τοπικών φορέων;

Δ/Μ.M.