Οι Ρώσσοι τουρίστες έχουν το χρήμα...

Πτώση κατά 6,3% παρουσίασε η δαπάνη ανά ταξίδι των ξένων τουριστών στη χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου και κατά 8,9% για τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, προ ημερών, η τράπεζα της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, για το επτάμηνο η δαπάνη ανά ταξίδι διαμορφώθηκε στα 542,1 ευρώ, ενώ για τον Ιούλιο στα 597,9 ευρώ.

Όπως σημειώνει η τράπεζα της Ελλάδος για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 5,6 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 6,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015. Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα τόσο της μείωσης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 346 εκατ. ευρώ ή 4,8% όσο και της αύξησης των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 33 εκατ. ευρώ ή 2,9%. Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων αποδίδεται στη πτώση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι, καθώς οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 1,1%.

Ανά βασική αγορά για το επτάμηνο, πτώση κατά 14,8% παρουσίασαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τους Γάλλους τουρίστες, κατά 15,4% από τους Γερμανούς, κατά 14,7% από τους Βρετανούς και κατά 3,8% από τους Αμερικανούς, ενώ αύξηση κατά 1,5% εμφάνισαν οι εισπράξεις από τους Ρώσους τουρίστες.

Σε ό,τι αφορά τον Ιούλιο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 3,5%. Ανά βασική αγορά πτώση κατά 7,5% σημείωσαν οι εισπράξεις από τους Γάλλους τουρίστες, κατά 18,9% από τους Γερμανούς και κατά 35,6% από τους Βρετανούς, ενώ αύξηση κατά 4,9% και 14,4% κατέγραψαν οι εισπράξεις από τους Αμερικανούς και Ρώσους τουρίστες αντίστοιχα.