Η δημοτική επιτροπή παιδείας δήμου Πάρου για τις εξελίξεις στο ΕΠΑΛ του νησιού μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας & Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πάρου

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και η Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πάρου, ενημερώθηκε σήμερα, με την υπ’ αρίθμ. Φ12/172443/Δ4-17/10/2016 Υπουργική Απόφαση ότι εγκρίνεται η λειτουργία, κατ΄ εξαίρεση, του ολιγομελούς τμήματος Πληροφορικής της Β’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ Πάρου. Παράλληλα, δεν εγκρίνεται η λειτουργία των δύο άλλων ολιγομελών τμημάτων Β’ Λυκείου, Δομικών και Υγείας – Πρόνοιας.

Επειδή η πρόσβαση των παιδιών, που επέλεξαν τμήμα στο ΕΠΑΛ Πάρου που δεν θα λειτουργήσει φέτος, είναι αδύνατη σε άλλο σχολείο Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και άρα ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις της Φ12/127076/Δ4/2016 (Β’ 2434) Υπουργικής Αποφάσεως, που εγκρίνει κατ’ εξαίρεση ολιγομελή τμήματα εκεί όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση των μαθητών σε άλλο Δημόσιο Εκπαιδευτήριο, θεωρούμε  την αναστολή λειτουργίας των δύο παραπάνω τμημάτων, καταφανώς άδικη εις βάρος των Παριανών μαθητών.

Τέλος, πιστεύουμε ότι παρόμοιες ενέργειες, ενδεχομένως προαγγέλλουν και άλλες επεμβάσεις από τη μεριά του Υπουργείου τη στιγμή που στη χώρα μας το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση και η προαγωγή της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μπορούν όλοι οι Παριανοί μαθητές, και όχι μόνο, να φοιτούν σε δημόσια τεχνικά τμήματα εκπαίδευσης που ελεύθερα οι ίδιοι θα επιλέγουν.