Οι εκδηλώσεις σε Αγκαιριά και Αλυκή για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού στην Αγκαιριά και την Αλυκή.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή του Σταυρού με τον πανηγυρικό εσπερινό όπου μετά το τέλος του μοιράστηκαν κεράσματα και σούμα και συνεχίστηκαν ανήμερα το πρωί με τη Θεια λειτουργία κατά την ολοκλήρωση της οποίας μοιράστηκε ο καθιερωμένος βασιλικός, η κριθαροκουλούρα και το σταφύλι από την εκκλησιαστική επιτροπή. Επίσης παραδοσιακή ρεβιθάδα που επιμελήθηκε ο κ. Γιάννης Σκανδάλης.

Το ίδιο βράδυ, στο λιμανάκι της Αλυκής, πραγματοποιήθηκε η συναυλία με το συγκρότημα «RIGAS EN SAMPLE», με θέμα: «το λαϊκό τραγούδι στον Ελληνικό κινηματογράφο», υπό την αιγίδα της ΚΔΕΠΑΠ.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, εκπρόσωποι του ιερού κλήρου, ο έπαρχος Πάρου, Κ Μπιζάς, ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, οι αντιδήμαρχοι Πάρου, Μαν. Μαλαματένιος, Δώρα Σαρρή, η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δήμου Πάρου, Μαρία Χανιώτη, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, και πλήθος κόσμου.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν με ανακοίνωσή τους όλους τους εθελοντές για τη βοήθειά τους.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το δήμο Πάρου την ΚΔΕΠΑΠ τη δημοτική κοινότητα Αγκαιριάς, τον πολιτιστικό σύλλογο Αγκαιριάς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αγκαιριάς.