Η υποψηφιότητα Ιφ. Χατζηεγωργίου

Η κ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, πρόεδρος της δημοτικής τοπικής οργάνωσης ΝΔ Πάρου Αντιπάρου, θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, που θα γίνουν στις 13/5/2018

Η ανακοίνωση της κ. Χατζηγεωργίου, έχει ως εξής:

«Υπηρετώντας στην εκπαίδευση για πολλά χρόνια πότε μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας πότε σε θέσεις ευθύνης έχω εργαστεί με ευσυνειδησία, συνέπεια, ευθύνη για να μεταλαμπαδεύσω στις νέες γενιές των νησιών μας, της Πάρου και της Αντιπάρου, αξίες, γνώσεις κι όραμα ζωής.

Ανήκοντας στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας θεωρώ καθήκον μου αλλά συνάμα κι υποχρέωσή μου να εμπλακώ ενεργότερα στα κοινά μέσα από αυτό το κομμάτι γιατί πεποίθησή μου είναι ότι ο άνθρωπος όντας φύσει πολιτικό ζώο θα πρέπει να ενεργοποιείται μέσα στην κοινωνία σε όποιον πολιτικό χώρο ανήκει για να μπορούμε έτσι όλοι μαζί να συμβάλουμε στη βελτίωση των όρων ζωής μας. Αξία ζωής για μένα είναι η προσφορά στον ΑΛΛΟΝ, στον ΑΝΘΡΩΠΟ, στο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ κι αυτό προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια αδιάλειπτα να εφαρμόζω.

Θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου 2018 αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη αλλά διακατέχομαι συνάμα κι από όραμα, αφενός να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε κι αφετέρου εντείνοντας τις δυνάμεις μας να υπηρετήσουμε σθεναρά τον τόπο μας ενδυναμώνοντας τη ΝΔ, τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα μας στην ανάταξη. Οι καιροί ου μενετοί, ο καθένας μας μπορεί, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο μέτρο του εφικτού, ενεργοποιούμενοι να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για ένα καλύτερο σήμερα, για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Μαζί μου συμπορεύονται παλιά και νέα μέλη στο Συμβούλιο της ΔΗΜ. Τ.Ε: Βάσω Αλιπράντη, Κατερίνα Σάρδη Λουκή, Μιχάλης Τριανταφύλλου, Κώστας Μαζαρός, Θεοδοσία Μανωλάκη, Γιάννης Μπιζάς, Μαρία Πριμηκυρίου, Δημήτρης Σιφναίος & Μαρία Φραγκούλη. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλουν αλλά και την αγάπη κι αποδοχή που εκδηλώνουν προς το πρόσωπό μου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!»

Απολογισμός

Η δημοτική τοπική οργάνωση της ΝΔ δημοσιοποίησε ανακοίνωση με τον απολογισμό για τα δύο τελευταία χρόνια δράσης της.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Ήταν Απρίλιος του 2016 όταν ξεκινήσαμε έχοντας όραμα αλλά ταυτόχρονα και στόχο να τολμήσουμε κάτι καινούργιο κάνοντας άνοιγμα στην κοινωνία. Μέσα σε δύο χρόνια μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει αρκετούς από τους στόχους που είχαμε θέσει.

Πρώτα από όλα νοικοκυρέψαμε το σπίτι μας, οργανώσαμε τα οικονομικά μας, ανοιχτήκαμε στην κοινωνία, την αγκαλιάσαμε και μας αγκάλιασε. Έχοντας όραμα αλλά και συναίσθηση ότι η ανάμιξη με την πολιτική συνεπάγεται ευθύνη προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να είμαστε συνεπείς στην ιδεολογία μας αλλά και κοντά στα προβλήματα του τόπου μας. Διευρύναμε την Τοπική μας Οργάνωση με νέα μέλη (όχι μόνο ηλικιακά) και εγκαινιάσαμε μια πολυφωνική, δυναμική αλλά συνάμα σοβαρή παρουσία. Έχοντας ως πρόταγμά μας τις ιδεολογικές μας αρχές αλλά και την πολιτική που εγκαινίασε ο Πρόεδρος του κόμματός μας Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθήσαμε να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά στην κοινωνία.

Μέσα από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη δημιουργία ιστοσελίδας, με παρεμβάσεις μας μέσα από Δελτία Τύπου, δίναμε και δίνουμε αδιάλειπτα το παρόν μας σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα της χώρας μας αλλά και των νησιών μας, της Πάρου και της Αντιπάρου μας.

Αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Απριλίου 2016 συγκροτήθηκε σε σώμα η ΔΗΜ. Τ.Ε. (6/4/2016) και οργανώσαμε τους επιμέρους τομείς (11/4/2016). Στις 13/05/2016 πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Παροικιάς συνάντηση όλων των Τομεαρχών και της ΔΗΜ. Τ.Ε. όπου έγινε συζήτηση και σχεδιασμός δράσεων. Στις 5/12/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Τομέα Εκλογικού Προγραμματισμού & Σχεδιασμού με την Πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜ. Τ.Ε. όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα μεταξύ αυτών και ο σωστός σχεδιασμός στις εκλογές».

Η τοπική οργάνωση στη συνέχεια της ανακοίνωσή της αναφέρει τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιεί και για τα οικονομικά σημειώνει: «[…] Πιστοί στη διακήρυξη του Προέδρου μας Κυρ. Μητσοτάκη, όλα στο φως για τα οικονομικά, έγιναν οι απαραίτητες μεταβολές στο Α.Φ.Μ., ανοίξαμε τραπεζικό λογαριασμό, καθιερώσαμε μηνιαία ενημέρωση για τα οικονομικά στα συμβούλια. Υποβάλλουμε φορολογική δήλωση, όπως προβλέπει ο νόμος. Μέσα από εισφορές των μελών της ΔΗΜ. Τ.Ε. αλλά και της Τοπικής Οργάνωσης καταφέραμε να συγκεντρώσουμε χρήματα ούτως ώστε να καλύπτουμε έξοδα που προκύπτουν».

Παρουσία – παρεμβάσεις

Η δημοτική τοπική οργάνωση ΝΔ Πάρου Αντιπάρου σημειώνει την κοινωνική της παρουσία σε συναντήσεις και εκδηλώσεις, καθώς και παρεμβάσεις της, όπως για να εξαιρεθούν τα μικρά αλιευτικά σκάφη (παράκτια αλιεία) από τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των εγγράφων διασάφησης για παραλαβές καυσίμων οι οποίες είναι μικρότερες των 1000 λίτρων. Ακόμα, για τις ανακοινώσεις της σε διάφορα θέματα πολιτικής

Σε ό,τι αφορά τις «δράσεις αγάπης», η τοπική οργάνωση αναφέρεται σε αυτές, όπως και στην ευαισθητοποίησής σε φιλοζωικά ζητήματα. Επίσης, σε θέματα παιδείας και νησιωτικότητας και τις συναντήσεις που έγιναν. Τέλος, γίνεται αναφορά σε άλλες δράσεις και εκδηλώσεις με παρουσία βουλευτών του κόμματος.

Πολιτικές εξελίξεις

Η τοπική οργάνωση της ΝΔ πραγματοποίησε εκδήλωση στις 22/10/2017 με ομιλητή, τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,  Κώστα Τσιάρα.

Ακόμα, πραγματοποίησε τις εκδηλώσεις στις 19/10/2017 προς τιμή του Στρατή και Δημήτρη Αλιπράντη, δύο μεγάλων πολιτικών μορφών από τη Μάρπησσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «[…] οι δύο εκδηλώσεις, που έγιναν με πρωτοβουλία της ΔΗΜ. T.O. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου αποτελούν μια καινοτομία κι έχουν να κάνουν και με την ιστορία του τόπου. Αποτελούν φόρο τιμής σε δυο μεγάλες μορφές της Πάρου, τον Στρατή και Δημήτρη Ν. Αλιπράντη, που διακρίθηκαν στην πολιτική, κι οι οποίοι μέσα από την πολιτική τους δραστηριότητα τίμησαν τη γενέτειρα τους Πάρο και συνέβαλαν στην επίλυση πολλών προβλημάτων».

Ομοίως, η τοπική οργάνωση κάνει αναφορά στις δράσεις της για την Παιδεία και τις ενέργειές της να εξοπλιστούν κάποια από τα σχολεία μας.

Άλλες δράσεις

Η δημοτική τοπική οργάνωση ΝΔ Πάρου Αντιπάρου, σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι: «Έγινε προσπάθεια μετά από συναντήσεις με τη Διοίκηση του Κ.Υ. Πάρου και το Σύλλογο Φίλων Κ.Υ. Πάρου να συγκεντρωθούν χρήματα (Πράξη 17/16.03.2017) μέσω Διαδικτυακής εκστρατείας για Ανάπλαση του Κέντρου Υγείας Πάρου χωρίς όμως να τελεσφορήσει η προσπάθειά μας αυτή».

Τέλος, σημειώνει ότι προγραμματίζει μία ημερίδα για τον αγροτικό τομέα και τις προοπτικές, τις ευκαιρίες και δυνατότητες που διανοίγονται για τους νέους αγρότες, το 2018..

Επίλογος

Η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης κλείνει ως εξής:

«Στη διάρκεια των δύο αυτών χρόνων της θητείας της ΔΗΜ. Τ.Ε., εργαστήκαμε άοκνα προκειμένου να διαμορφώσουμε μία Τοπική Επιτροπή που προτάσσει το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας σε Πάρο και Αντίπαρο που είναι παρούσα με λύσεις και προτάσεις στα προβλήματα του τόπου της. Που είναι εδώ για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι μας, οι καταβολές μας και το σημείο αναφοράς μας. Πιστοί στις ιδρυτικές διακηρύξεις και στις καταστατικές αρχές του κόμματος, έχουμε εργαστεί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ για να δώσουμε ξανά την ελπίδα στον κόσμο μας. Έχουμε συμπορευτεί ΟΛΟΙ μαζί σε αυτό το όμορφο ταξίδι αγωνιζόμενοι από το δικό μας μετερίζι να απεμπλακεί η Ελλάδα μας από την ασύμφορη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και να κάνουμε τη ΝΔ κυβέρνηση για να ξαναβρούμε η χώρα μας κι εμείς ξανά την Ελπίδα, για να έχουμε τη ζωή που μας αξίζει!».