Επιτυχίες ΑΟΠ στον κλασικό αθλητισμό

Πολύ καλή ήταν η προσπάθεια του τμήματος κλασικού αθλητισμού του ΑΟ Πάρου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων παγκορασίδων Α’, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων παγκορασίδων Α’ πραγματοποιήθηκε σε δύο ομίλους (Βορρά – Νότου) και στους αγώνες της Χαλκίδας (30/6-1/7/2018) αγωνίστηκαν αθλητές σωματείων από την Πελοπόννησο, την Αττική, τη Λέσβο, τα νησιά του Αιγαίου πελάγους, την Κρήτη, την Εύβοια και τη Βοιωτία. Συνολικά στο νότιο όμιλο δήλωσαν συμμετοχή από τις παραπάνω περιοχές 1640 αθλητές.

Οι συμμετοχές

Ο Θέμης Νασκιντασβίλι αναδείχθηκε τέταρτος πανελληνιονίκης στο άλμα εις ύψος.

Ο Νασκιντασβίλι πήγε στους αγώνες της Χαλκίδας με την 5η καλύτερη επίδοση μεταξύ των συναθλητών του και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσει μία θέση στο βάθρο των τριών πρώτων πανελληνιονικών. Τελικά, ο Παριανός αθλητής πέρασε το 1.72 (ατομικό ρεκόρ) και είχε πολύ καλές προσπάθειες στο 1.75. Ο αθλητής έχει έλλειψη εμπειρίας, αφού έχει συμμετάσχει σε ελάχιστους επίσημους αγώνες. Η θέση πάντως που κατέκτησε είναι ελπιδοφόρα και όλοι αναμένουν μεγαλύτερα πράγματα απ’ αυτόν στη συνέχεια.

Η Ήρα Σελιμάι αναδείχθηκε πέμπτη πανελληνιονίκης στο πένταθλο!

Η Σελιμάι πήγε στη Χαλκίδα με την 16η επίδοση ανάμεσα στις 19 αθλήτριες και κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της από 2995 βαθμούς σε 3418 και να φτάσει στην 5η θέση, μόλις 33 βαθμούς μακριά από την τρίτη θέση, και το χάλκινο μετάλλιο!

Στο πρώτο αγώνισμα (80 μ. εμπόδια), έμεινε μακριά από το ρεκόρ της και με χρόνο 14.15 πλασαρίστηκε στην 16η θέση. Στο μήκος και στη σφαίρα μένοντας κοντά στα ρεκόρ της ανέβηκε σταδιακά στη 10η θέση και στο ακόντιο συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ (είχε 25.80 μ.) και με 31.43 μέτρα σκαρφάλωσε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης. Στο τελευταίο αγώνισμα στα 600 μ. συντρίβοντας πάλι το ατομικό της ρεκόρ από 2.04 που είχε έκανε 1.54.70, έδωσε μεγάλη μάχη για τη διατήρηση της 3ης θέσης, κάτι που τελικά δεν κατάφερε για 33 βαθμούς όπως γράψαμε παραπάνω.

Τέλος, ο Φιλόθεος Κρώνης, που πήρε το βάπτισμα του πυρός, έμεινε εκτός τελικού στη σφαιροβολία, όμως η εμπειρία ενός πανελληνίου πρωταθλήματος είναι μεγάλη, για ένα νέο αθλητή.

Σε ανακοίνωση της ηλεκτρονικής σελίδας του ΑΟΠ (κλασικός αθλητισμός) γράφτηκε για τους αγώνες της Χαλκίδας: «Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας για τις επιτυχίες τους! Συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά των Κυκλάδων, που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα, που από την Παρασκευή ταξιδέψαμε μαζί και μείναμε όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο και μοιραστήκαμε εμπειρίες και συναισθήματα και ενωμένοι αγωνιστήκαμε υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον!».