Οι μάσκες έπεσαν

Οι απόκριες τέλειωσαν και οι μασκαράδες της Παριανής κοινωνίας αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Οι αποκαλύψεις είναι γεμάτες εκπλήξεις.

Γνωστοί σκελετοί από το ντουλάπι της τοπικής πολιτικής σκηνής κάνουν την εμφάνισή τους, προκαλώντας την τοπική κοινωνία και επιβεβαιώνουν με το χειρότερο τρόπο το ρόλο που διαδραμάτισαν στη διαχείριση των τοπικών θεμάτων, όταν είχαν στα χέρια τους την κουτάλα της εξουσίας και ανακάτευαν την κατσαρόλα.

Όλοι γνωρίζουμε το περιβόητο θέμα του «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΎ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ» της Νάουσας. Μία ιστορία πονεμένη και αμαρτωλή από την εποχή της κατασκευής της έως σήμερα.

Η κοινωνία της Νάουσας γνωρίζει το ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για το έκτρωμα που κατασκευάστηκε, ποιος παρακολουθούσε το έργο και ποιος διαβεβαίωνε , ότι όταν ολοκληρωθεί θα ήταν κόσμημα για την Πάρο, επισκιάζοντας και την τεχνική υπηρεσία της Νομαρχίας. Όλοι γνωρίζουν ότι καμία άποψη και καμία διαφορετική γνώμη δεν ήταν δυνατόν να εισακουστεί διότι ο πολυπράγμων και παντογνώστης, είχε τη δική του άποψη την οποία επέβαλε παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων, των αλιέων και των λαντζέρηδων. Και ιδού το αποτέλεσμα της ασχετοσύνης του και του τρόπου λειτουργίας του.

Ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων, στο καλάθι των αχρήστων, για την ικανοποίηση των προσωπικών ματαιοδοξιών και εγωπαθητικών συνδρόμων. Και στο τέλος παραδόθηκε ένα άχρηστο έργο μη νόμιμο, με αυθαίρετες κατασκευές, οι οποίες και είναι η αιτία το έργο να μη δύναται να εκδώσει άδεια λειτουργίας προκειμένου να το εκμεταλλευτεί νόμιμα κάποιος ιδιώτης.

Για να καλυφθούν αυτά τα τραγικά και καταστροφικά λάθη, κάποιοι φρόντισαν να προτείνουν έναν ιδιώτη να διαχειρίζεται το έργο με μεσοβέζικο τρόπο ώστε να μην προκαλούνται σχόλια και ερωτηματικά για την κατάστασή του. Από την περίοδο εκείνη και μετά η λειτουργία του έργου έχει περάσει από σαράντα κύματα, με τις γνωστές δικαστικές περιπέτειες του Δήμου και του ιδιώτη μισθωτή. 

Ο δήμος με απόφαση της οικονομικής επιτροπής που επικυρώθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο, απέβαλε από το έργο τον ιδιώτη μισθωτή για αντισυμβατική συμπεριφορά και η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα αστικά και ποινικά δικαστήρια.

Το πρώην στέλεχος της δημοτικής αρχής και του Λιμενικού ταμείου, τη Δευτέρα 10/10 θα προσέλθει στο ειρηνοδικείο Πάρου για να καταθέσει ως μάρτυρας ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ του Ιδιώτη, κόντρα στα συμφέροντα του δήμου. Γιατί άραγε; Μήπως δε γνωρίζει ότι  τα οικονομικά οφέλη που προέκυψαν από την παράνομη λειτουργία του έργου ήταν τεράστια; Ή το γνωρίζει; Μήπως τελικά κάποιοι προήχθησαν από μεροκαματιάρηδες και έγιναν Εταιρεία; Μήπως δικαίως διαμαρτύρεται ο ιδιώτης, ο οποίος σκόρπισε χρήματα δεξιά και αριστερά και τώρα τρέχει στα δικαστήρια; 

Το πρώην στέλεχος της δημοτικής αρχής είναι υπόλογος και πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο με τόση θέρμη στηρίζει τον ιδιώτη ενοικιαστή, ο οποίος απεκόμισε μεγάλα κέρδη από την εκμετάλλευση του έργου (και καλά έκανε), ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου. Όπως πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο είκοσι ημέρες πριν φύγει από το ΛΙΜΕΝΙΚΌ ΤΑΜΕΊΟ παρεχώρησε όλους τους χώρους στην κτηματική υπηρεσία, στερώντας από την Πάρο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ένα θέμα που το βρίσκει μπροστά της η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και οι επαγγελματίες, οι οποίοι αναγκάζονται να καταβάλουν διπλάσιο αντίτιμο στο δημόσιο και στερώντας τη δυνατότητα στη σημερινή διοίκηση του ταμείου να έχει συγκριτικά οικονομικά στοιχεία με την περίοδο της δικής του διοίκησης. Τί συμβαίνει;

Ηλίας Κουντρομιχάλης

ΠΗΓΗ: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ