Προσπάθειες να σωθούν δύο ακόμη παρεκκλήσια της Παροικιάς

Η Παναγία του Σταυρού

Η Αγία Άννα

Η Ερανική Επιτροπή, που έχει πρόεδρο τον π. Σπυρίδωνα Φωκιανό και μέλη τους Αγγελάκη Γιώργο, Αλεξόπουλο Ηλία, Αργουζή Κώστα, Γράβαρη Κώστα, Καραβία Θεόδωρο, Πατέλλη Παναγιώτη (και είχε και τον αξέχαστο φαρμακοποιό Νίκο Ι. Φραγκούλη), με τη βοήθεια χορηγών, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ολοκλήρωσε την επισκευή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Κάστρο, που αποτελεί το στολίδι της Παροικιάς.

Ήταν ένα πρώτο δείγμα γραφής για το τι μπορεί να γίνει στον τόπο μας, όταν υπάρχει θέληση και ενεργή συμπαράσταση των κατοίκων του νησιού μας. Γιατί χωρίς τη συμπαράσταση αυτή δεν θα είχε γίνει τίποτε.

Τώρα η Ερανική Επιτροπή αποφάσισε να επισκευάσει δύο ακόμη παρεκκλήσια. Την Παναγία του Σταυρού και την Αγία Άννα, που βρίσκονται σε επαφή με το ενετικό κάστρο της Παροικιάς.

Είναι δύο μεταβυζαντινά διατηρητέα μνημεία, εκ των οποίων το ένα έχει μαρμάρινη εντοιχισμένη κτητορική επιγραφή του έτους 1514, που είναι η πιο παλιά που βρέθηκε σε παρεκκλήσια της Παροικιάς.

Οι κάτοικοι της Πάρου πρωτίστως, αλλά και οι πολυπληθείς της φίλοι, καλούνται να ενισχύσουν με όποιο τρόπο κρίνουν τη νέα αυτή σωστική προσπάθεια της Ερανικής Επιτροπής.

Για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά το σημαντικό αυτό έργο, υπάρχει ο παρακάτω λογαριασμός της Τράπεζας Πειραιώς: 5712-046613-064 ΙΒΑΝ GR97 0172 7120 0057 1204 6613 064.

Υ.Γ. Θερμή παράκληση προς τους φίλους του διαδικτύου να κοινοποιήσουν το κείμενο, όπου εκείνοι κρίνουν.

ΠΗΓΗ: oreaparos.blogspot.gr