Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Ξηλώνεται η υπηρεσία διανομής των ΕΛΤΑ | Κραυγή από τα νησιά

Με έναν ταχυδρόμο θα μείνουν τα νησιά από 1η Φεβρουαρίου, καθώς οι ταχυδρομικοί ομιλούν για πλήρες «ξήλωμα» της υπηρεσίας διανομής.

Για το θέμα υπάρχουν ήδη διαμαρτυρίες από τους νησιωτικούς και όχι μόνο δήμους, μέσω της ΚΕΔΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νάξος, που εξυπηρετεί και άλλα πέντε μικρότερα νησιά, έχει μείνει με έναν μόνο ταχυδρομικό διανομέα.

Από 1η Φεβρουαρίου θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα διανομής αλληλογραφίας, το οποίο ήδη λειτουργεί πιλοτικά, αλλά η πραγματική του διάσταση θα φανεί εντός ολίγων ημερών όταν ο αριθμός των διανομέων θα μειωθεί κατά περίπου 450 αφού δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις του μη μόνιμου προσωπικού. Το σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ περιλαμβάνει επίσης και το σταδιακό κλείσιμο περίπου 220 ταχυδρομικών καταστημάτων από το σύνολο των 670 και την αντικατάστασή τους από πρακτορεία, λύση η οποία είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν με αμφίβολα αποτελέσματα.

Οι δήμαρχοι των νησιωτικών δήμων φέρνουν το θέμα προς συζήτηση τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με τον δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκάς, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων, την οποία θα παρακολουθήσει και ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.