Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Amigos griegos

Την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας επισκέφθηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Πάρου», Νίκος Ραγκούσης – Λαουτάρης, για να τους παραδώσει ένα γλυπτό-δώρο του συνταξιούχου μηχανικού, Δημήτρη Βεντουρή.

Το γλυπτό παραδόθηκε στην πρέσβειρα της Κούβας, Zelmys Maria Dominguez Cortina, η οποία συζήτησε με τον κ. Ν. Ραγκούση – Λαουτάρη, για θέματα του πολυπληθέστερου κράτους της Καραϊβικής.

Η πρεσβεία της Κούβας –με τη σειρά της- εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Έλληνες φίλοι, με την καρδιά τους, για την Κούβα.

Αθήνα. Ο αλληλέγγυος φίλος Νίκος Ραγκούσης επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα για να παραδώσει ένα γλυπτό έργο αλληλεγγύης με την Κούβα, αφιερωμένο στους Κουβανούς γιατρούς. Το έργο είναι δημιούργημα του συνταξιούχου μηχανολόγου μηχανικού Δημήτρη Βεντουρή, ο οποίος εμπνεύστηκε από την αλληλεγγύη των Κουβανών γιατρών σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει το έργο αυτό.

Ο κ. Ραγκούσης είναι από το ελληνικό νησί της Πάρου, όπως και ο κ. Βεντουρής. Ο κ. Ραγκούσης διατηρεί μια τοπική εφημερίδα με το όνομα «Φωνή της Πάρου», που λειτουργεί 77 χρόνια, η οποία είναι πλέον και σε ψηφιακή μορφή.

Η Πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα, Zelmys Maria Dominguez Cortina, παρέλαβε το γλυπτό για λογαριασμό του κουβανικού λαού, το οποίο θα βρίσκεται στην πρεσβεία ως σύμβολο φιλίας μεταξύ Κούβας και Ελλάδας. Το έργο αποτελείται από μια όμορφη μαρμάρινη πέτρα που αντιπροσωπεύει το νησί της Κούβας, με δύο χρυσά πλοία που συμβολίζουν τους Κουβανούς γιατρούς σε όλο τον κόσμο, όπου ταξιδεύουν το φως της αλληλεγγύης τους.

Η διπλωμάτης ευχαρίστησε τους Έλληνες φίλους για τη χειρονομία τους και εξήγησε, κατόπιν αιτήματος του κ. Ραγκούση, για τη σημερινή κατάσταση στην Κούβα και τις επιπτώσεις του εγκληματικού οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας.

Ο κ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη του προς το νησί της Καραϊβικής, την καταδίκη του αποκλεισμού και το ενδιαφέρον του να συνεχίσει την αλληλεγγύη με τον κουβανικό λαό, τον οποίο θαυμάζει ως παράδειγμα αντίστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ως ελπίδα για τον σοσιαλισμό».

ΠΗΓΗ: Έντυπη έκδοση «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ»