Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Απάντηση της κ. Senfft σε δημοσίευμα του «F»

Σχετικά με δημοσίευμα της σελίδας μας στις 15 Ιανουαρίου 2022, από την Alexandra Senfft λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

«Πουθενά στο άρθρο μου δεν κατηγορώ τους κατοίκους της Πάρου για ρατσισμό. Έγραψα ότι στη συζήτηση γύρω από τους πρόσφυγες "Κατά καιρούς, υπήρχε μια ρατσιστική χροιά". Αυτό δεν αναφερόταν μόνο σε Παριανούς, αλλά σε ανθρώπους από παντού, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των μη Ελλήνων, όπως Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, άνθρωποι από οποιοδήποτε έθνος.

Σε κανένα σημείο δεν κατηγόρησα τον πρώην δήμαρχο Κώστα Αργουζή για οτιδήποτε. Αντίθετα ανέφερα, με ακρίβεια γεγονότων, αυτά που έγραψε ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook. Δεν σχολίασα καν αυτά που είπε.

Το ίδιο ισχύει και για τον σημερινό δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο. Δεν κατηγόρησα τον κ. Κωβαίο για τίποτα. Στο άρθρο αναφέρθηκα, αντικειμενικά σωστά, στην ανακοίνωσή του ότι οι πρόσφυγες θα απομακρυνθούν από το νησί.

Στη συνέχεια, ανέφερα ότι δεν ήταν διαθέσιμος για συνέντευξη.  Αυτό και πάλι είναι γεγονός - δεν είναι κατηγορία και δεν είναι άποψη.

Συνοψίζοντας: Η αναφορά γεγονότων δεν είναι δήλωση γνώμης. Ούτε κατηγόρησα τους κατοίκους της Πάρου για ρατσισμό, ούτε κατηγόρησα τον κ. Αργουζή ή τον κ. Κωβαίο για οτιδήποτε.

Alexandra Senfft».