Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Καθυστερήσεων συνέχεια από την Περιφέρεια για το 2ο γυμνάσιο Πάρου

Στο ημιτελές λόγω διακοπής ρεύματος, δημοτικό συμβούλιο Πάρου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έγινε ερώτηση σχετικά με τις υπογραφές για την παραχώρηση οικοπέδου στο νησί μας, στο οποίο θα κτιστεί το νέο γυμνάσιο στην Παροικιά.

Η ιστορία ξεκινάει από το μακρινό 2008 όταν επί έπαρχου, Γρηγορίας Πρωτολάτη, είχε εγκαινιαστεί το ΕΠΑΛ Πάρου και στη συνέχεια είχε αγοραστεί απέναντι από το σχολείο τεχνικής εκπαίδευσης ένα άλλο οικόπεδο –επί Νομάρχη Δ. Μπάιλα- για την ανέγερση του νέου γυμνασίου Παροικιάς. Το οικόπεδο στη συνέχεια από τη Νομαρχία Κυκλάδων έμεινε στα περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Παρά του ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός ανέγερσης του νέου γυμνασίου, έως και σήμερα δεν έχει γίνει η παραχώρησή του από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Όπως είπε χθες, ο δήμαρχος, Μ. Κωβαίος, από πλευράς του δήμου Πάρου τα έγγραφα για το οικόπεδο έχουν υπογραφεί και περιμένουν την υπογραφή της Περιφέρειας. Όπως είπε έχει τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας εντός του Ιανουαρίου.