Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Ομάδα Γυναικών Πάρου - Αντιπάρου: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Ανακοίνωση με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου (17 Νοέμβρη 1973-2022) εξέδωσε η Ομάδα Γυναικών Πάρου - Αντιπάρου, αναφέροντας τα εξής: 

Η Ομάδα Γυναικών Πάρου - Αντιπάρου τιμά την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου και καλεί όλες τις γυναίκες να δυναμώσουν τον συλλογικό αγώνα διεκδικώντας μια αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, στα μέτρα του Ανθρώπου.
Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από το μεγάλο ξεσηκωμό πριν 49 χρόνια. Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» το μαύρο σκοτάδι και εξακολουθεί να μας διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι ανίκητο όταν ο λαός είναι αποφασισμένος.
Σήμερα το τσάκισμα των δικαιωμάτων στη δουλειά και στη ζωή, στις σπουδές, στην υγεία αλλά και η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια πολέμου κάνουν τα συνθήματα της εξέγερσης, ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πιο επίκαιρα από ποτέ.
Καμιά γυναίκα σήμερα δεν πρέπει να μένει σιωπηλή σαν απλός θεατής, αμέτοχη σε όσα εξελίσσονται και σε ότι αφορά τη ζωή της, τη ζωή της οικογένειας της. Διδασκόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε! Μαχόμαστε για ότι μας αξίζει.

Τιμάμε σήμερα το Πολυτεχνείο ακολουθώντας το δρόμο του συλλογικού αγώνα ενάντια:
• Στην ακρίβεια που ρημάζει τα λαϊκά νοικοκυριά.
• Στα σχέδια και τους νόμους που οδηγούν στην κατάργηση της δωρεάν δημόσιας υγείας.
• Στους αντεργατικούς νόμους που οδηγούν σε συνθήκες εργασίας του Μεσαίωνα διαλύοντας τις ζωές μας.
• Στην έντεχνα μεθοδευμένη κατάργηση της προστασίας της μητρότητας.
• Στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο γιατί δε θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν βορά στα κανόνια κανενός.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΚΑΜΙΑ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ»