Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Δεν ξέρω πόσοι διαβάσατε την ανακοίνωση του συνδυασμού, «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα», για την επίσκεψη Μπιζά στο Κ.Υ. Πάρου, αλλά έχω να κάνω μία διαπίστωση για την παράγραφο που γράφει: «[…] Επίσης συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας μιας νέας σύγχρονης δομής υγείας στο νησί μας. Ως συνδυασμός έχουμε δηλώσει ότι σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, θα παραχωρήσουμε δημοτικό ακίνητο για την κατασκευή μιας νέας και σύγχρονης δομής υγείας, που θα καλύπτει τις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού της Πάρου καθώς και τις ανάγκες των πολυπληθών επισκεπτών μας». Επιτέλους, διαβάσαμε και κάτι μακριά από πολιτικαντισμούς και ψεύτικες ανεφάρμοστες υποσχέσεις για «δημιουργία» νοσοκομείου, και άλλες παρόμοιες φαιδρότητες.

- Και μιας και μιλήσαμε πιο πάνω για φαιδρότητες, κι αφού αποδώσαμε τα εύσημα στον συνδυασμό του κ. Μπιζά, ας γράψουμε και για τις αστειότητες δικών του ανθρώπων, που γράφουν -αφού έχουν αναρτήσει μπάνερ στις σελίδες τους- ότι είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι… Να τους πούμε καταρχάς, ότι «υποψήφιοι» είναι μετά την ανακοίνωση του πρωτοδικείου, όταν δηλαδή κατατεθούν και οι συνδυασμοί. Ακόμα, να σχολιάσουμε αναρτήσεις ορισμένων «υποψηφίων» του κ. Μπιζά, που γράφουν για δημιουργία νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ και ότι τα έξοδα θα μπορούν να καλυφτούν με τον ιατρικό τουρισμό. Όπως έγραψαν: «Η αύξηση της ζητούμενης εμπειρίας, λόγω της έλλειψης των περιστατικών, θα επιτευχθεί με εισαγωγή ασθενών που έχουν ιδιωτική ή άλλης χώρας ασφάλιση». Μάλιστα. Δηλαδή, μπορεί ένας ΩΡΛ να μην έχει την εμπειρία στην Πάρο (αφού όλα τα περιστατικά της χρονιάς, θα είναι όσα σε μισή ημέρα σε νοσοκομείο μεγάλης πόλης), αλλά θα έρχονται στο νοσοκομείο της Πάρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να γίνουν καλά εδώ! Είπαμε, σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε, αλλά μην το τερματίζουμε κιόλας!

- Α, μιας και έγραψα για ιατρικό τουρισμό. Η Τουρκία δίπλα μας, που θα υποφέρει τα μάλα μόλις γίνει το νοσοκομείο της Πάρου μέσω ΣΔΙΤ και οι γιατροί θα έχουν εμπειρία από την έλευση του κόσμου που θα έρχεται από τα Ευρώπας, έχει περίπου 700.000 ιατρικούς επισκέπτες τον χρόνο! Σας πάω τώρα και στο καλυτερότερο για τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό της Τουρκίας. Υπολογίζονται σε περίπου 200.000 άτομα εκείνοι που πηγαίνουν στην Τουρκία (και μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη κονομάνε τρελά λεφτά οι κλινικές αυτές), από τι πράγμα λέτε; Από την φαλάκρα κυρίες και κύριοι! Ναι, πηγαίνουν εκεί, διότι είναι φτηνά όπως λένε οι επεμβάσεις για να βγάλεις μαλλιά! Ρε να μην το ξέρω τόσο καιρό και ξυρίζω την κεφάλα μου συνέχεια!

- Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά δίπλα μας συντελείται ένας οργασμός! Σε καθημερινή βάση διαβάζω για τα επιτεύγματα της δημοτικής Αρχής. Να ο νέος φωτισμός (άσχετο ότι είναι έργο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου), να ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου καλαθοσφαίρισης στο Γυμνάσιο Νάουσας, να οι συνεντεύξεις στα αθηναϊκά κανάλια, να η υπογειοποίηση των κάδων, να το ένα, να το άλλο. Όπως είπε άλλωστε και στέλεχος του δήμου Πάρου σε πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για έναν μικρό δρόμο: «Ο δήμος Πάρου ασχολείται με μεγάλα έργα!».

- Μεταξύ μας πάντως, ο Μάρκος συνεχίζει και παραδίδει μαθήματα πολιτικής επικοινωνίας. Μια ομάδα μόνος του είναι. Σαν τον Μπερνάρ την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα με την ακατονόμαστη ομάδα.

- Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της NASA που γίνεται στο νησί, για το πώς μπορεί ο Μάρκος να είναι σε 2-3 εκδηλώσεις την ίδια ημέρα και ώρα. Η NASA έχει αποκλείσει την πιθανότητα του διακτινισμού και η πιθανότερη εκδοχή που δίνει είναι να κυκλοφορούν 2-3 σωσίες του Μάρκου στην Πάρο!

- Άμα ξυπνήσουμε κανένα πρωινό και δούμε το δημαρχείο Πάρου να έχει πάρει την κατηφόρα προς τον Άη Γιάννη τον ραντεβουδιάρη, μην πείτε ότι δεν ξέραμε πώς συνέβη αυτό; Κάτι λένε οι εργαζόμενοι. Τους ακούει κανείς;