Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

"Καμπανάκι" ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις γιατρών στις Κυκλάδες | Τέλος, η Μ.Α.Φ. στη Σύρο

«Καμπανάκι» κρούει η ΠΟΕΔΗΝ για την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στα νησιά του Αιγαίου. Όπως καταγγέλλει στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχουν τεράστια κενά στη στελέχωση των υγειονομικών δομών στα νησιά.

Ειδικότερα για τις Κυκλάδες η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει:

Στο νοσοκομείο Σαντορίνης, που λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, εντοπίζονται τεράστια κενά δεν υπάρχει παθολόγος και πνευμονολόγος και υπάρχει μόνο ένας γενικός γιατρός. Δεν υπάρχει αναισθησιολόγος (καλύπτεται με έναν από μετακίνηση) και μικροβιολόγος, ενώ έχει μόνο έναν παιδίατρο.

Σύρος: Έκλεισε η ΜΑΦ

Είναι νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες, αλλά αντιμετωπίζει μία σειρά από προβλήματα και ελλείψεις. Έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), επειδή οι δύο γιατροί καρδιολόγοι της μετακινήθηκαν στη καρδιολογική κλινική για να καλύψουν τα κενά. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που εξυπηρετεί 25 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς, έμεινε με δύο γιατρούς. Έχει έναν παθολογοανατόμο, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον επόμενο μήνα. Δεν υπάρχει διευθυντής στη χειρουργική κλινική. Δεν έχει νευρολόγο και ψυχίατρο.

Το νοσοκομείο Νάξου δε διαθέτει γυναικολόγο, ενώ απασχολεί μόνο έναν χειρουργό και έναν αναισθησιολόγο. Δε γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις. Έχει μόνο έναν ακτινολόγο για αξονικές, υπερήχους, μαστογραφίες.

Τέλος, η Τήνος δε διαθέτει παθολόγο, παρά μόνο έναν γενικό ιατρό. Υπηρετούν ένας καρδιολόγος, ένας παιδίατρος και ένας μικροβιολόγος.