Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Τι, όχι; | Παριανά παραπολιτικά από τον «F»

- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσα πολλά προβλήματα μετά την ήττα του την περασμένη Κυριακή, που ό,τι μπούρδα κι αν ακουστεί θα γίνει πιστευτή. Βέβαια η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή.

- Η αλήθεια τώρα είναι ότι μπορεί η ΝΔ να πήρε με την απλή αναλογική 40,8%, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, επέτειο του πραξικοπήματος του Πάγκαλου το 1925.

- Ο λόγος που η ΝΔ σύμφωνα με το σενάριο δε θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι γιατί χρειάζεται με τον κόσμο στις παραλίες 37,5%, αν τα κόμματα εκτός βουλής συγκεντρώσουν συνολικά ποσοστό 10%. Ειδικότερα, για κάθε μονάδα που αυξάνεται το ποσοστό των εκτός βουλής κομμάτων, τότε μειώνεται κατά 0,3%-0,4% το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να φτάσει την αυτοδυναμία. Ο φόβος για το απροσδόκητο –όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα την περασμένη Κυριακή- μεγαλώνει, διότι είναι πιθανόν εντός βουλής να εισέλθουν 6, 7 ή ακόμα και 8 κόμματα και να δούμε ότι δεν είδαμε με την απλή αναλογική! Δηλαδή, έκτο κόμμα να είναι η Πλεύση Ελευθερίας και έβδομο το κόμμα «Νίκη», που έχασε την είσοδό του για πολύ λίγους ψήφους. Και εντάξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα πάρει τους παραπάνω ψήφους πιθανόν από ΣΥΡΙΖΑ ή από τον Βαρουφάκη, που ο τελευταίος δεν παίρνεις και όρκο ότι θα μείνει εκτός... Η «Νίκη» όμως, που ήταν πάνω από τη Ζωή, από πού θα αντλήσει νέους ψήφους; Μα φυσικά από τη «χαλαρή» ψήφο των νεοδημοκρατών.

- Από εκεί και πέρα αν θεωρήσουμε ότι 6η θέση θα καταλάβει η «Νίκη» και 7η η Πλεύση Ελευθερίας, ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να εισέλθουν στη βουλή; Το σύνολο κεντροδεξιών κομμάτων που δεν μπήκαν στη βουλή (Εθνική Δημιουργία, Κίνημα 21, ΕΑΝ, Τόλμα, Πνοή Δημιουργίας, Ελλήνων Συνέλευσις κλπ), είναι περίπου στο 2,5%. Προφανώς όλους αυτούς μπορεί να τους ενώσει η «Πατριωτική Ένωση» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, τον οποίον είχε κόψει ο Άρειος Πάγος διότι το όνομα άνηκε σε άλλον και για το σήμα του που ήταν ο ήλιος της Βεργίνας. Ο Εμφιετζόγλου, (που οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν προ των εκλογών στο 1,5%), έκανε χθες, την αλλαγή του ονόματος σε «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ» και του σήματος, με Έψιλον εντός πλαισίου. Ο Εμφιετζόγλου έχει και το χρήμα για να τραβήξει νέα προεκλογική εκστρατεία και γενικά για να ενώσει όλους τους άλλους χαμένους στα δεξιά της ΝΔ.

- Το μεγάλο αγκάθι όμως θα είναι το κόμμα Κασιδιάρη, που κι αυτό πορεύεται στη λογική Εμφιετζόγλου και θα κατέβει χωρίς τον αρχηγό του (με άλλον επικεφαλής). Αν γίνει αυτό –που όλοι θεωρούν ότι θα γίνει- τότε είναι ικανός να περάσει και ως 6ο κόμμα. Γιατί τώρα τα έγραψα όλα αυτά και για τα περί αυτοδυναμίας της ΝΔ. Κάτι μου λέει ότι αν ευσταθούν τα παραπάνω σενάρια θα πάμε για τρίτες εκλογές! Για την ιστορία να γράψω ότι ο μέγιστος Λεβέντης, που πήρε 0,38% το έχει πει (για τρίτες εκλογές) εδώ και μήνες. Γνωστό άλλωστε ότι από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια και ο Βασίλης Λεβέντης είναι το πιο γλυκό μικρό παιδί που ξέρουμε!

- Παρακαλούνται κάποιοι κύριοι του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν τον κάλαμο που ιππεύουν. Η αλαζονεία πληρώνεται ακριβά και από το 11,45% κανείς δεν ανέτρεψε κατάσταση μέσα σε λίγες μέρες!

- Και μέσα σε όλη τη συζήτηση περί εθνικών εκλογών, να σου κι ο Κώστας, που την Κυριακή στο ΕΠΑΛ Πάρου, κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Κάθε ημέρα μας παρουσιάζει ο Κώστας κι έναν υποψήφιο, και τέλος πάντων, δείχνει μία κινητικότητα. Από την άλλη, ο Μάρκος, δεν ακούγεται. Ή έχει μάθει σίγουρα ότι η ΝΔ –αν σχηματίσει κυβέρνηση- πάει για δημοτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, δηλαδή, το καλοκαίρι του 2024 και αφήνει τον Μπιζά να «καεί», ή κάτι άλλο γίνεται και δεν έχουμε πάρει όλοι μυρωδιά!

- Για την ιστορία. 1000 σταυρούς στην Πάρο η Χανιώτη κι άλλους 2000 σταυρούς εκτός του νησιού της. Σύνολο 3.000. Σκέψου να έκανε και για δήμαρχος σύντροφοι!