Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Νίκος Παππάς: Τεράστιο λάθος να γυρίσουμε στο ασφαλές λιμάνι της ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημείωσε ότι η δική του υποψηφιότητα «δεν είναι μια προσωπική, αλλά μια συλλογική επιλογή. Και έρχεται να υπερασπιστεί μια πολιτική που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2012 και όχι το 2019, όπως αναφέρθηκε στον εσωκομματικό διάλογο. Η διεύρυνση, ως στρατηγική, που υπηρέτησε με συνέπεια ο Αλέξης Τσίπρας, μας έκανε μεγάλο κόμμα και μας έφερε στη διακυβέρνηση το 2015».

Τόνισε ότι «την επόμενη μέρα θα πρέπει να οικοδομήσουμε μια ευρύτατη παράταξη, που θα συσπειρώνει όλο τον κόσμο από την Αριστερά ως το Κέντρο και η οποία θα αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα κερδίσει τις εκλογές. Θα είναι τεράστιο λάθος να γυρίσουμε στο ασφαλές λιμάνι της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Οφείλουμε να οικοδομήσουμε μία παράταξη με ξεκάθαρο στίγμα και πολιτική πρόταση, μία παράταξη προοπτικής, μία παράταξη με αυξημένη τη συμμετοχή των μελών, ακόμα και μέσω δημοψηφισμάτων, μία παράταξη με δίκτυα στην αυτοδιοίκηση, στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, στα συνδικάτα, στη νεολαία, στον αγροτικό κόσμο, κ.ά. Όλα αυτά αποτελούν συλλογικές μας αποφάσεις, που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκαν».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να πολιτεύεται με τη ματιά του στην κοινωνία και όχι στο εσωτερικό του. Η μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να είναι σαφής και συνεχής».

Όσο για τις διαφορετικές φωνές που που υπάρχουν μέσα στο κόμμα, υποστήριξε πως «η ευρύτητα που διεκδικεί η παράταξη και το μεγάλο κοινό στο οποίο απευθύνεται, δημιουργεί και «πολυφωνία». Έχουμε, όμως, όλες και όλοι την υποχρέωση να μην πληγώνουμε το κόμμα και τα μέλη μας. Να μη δημιουργούμε ρωγμές στη συλλογική προσπάθεια, οι οποίες γεμίζουν το οπλοστάσιο του αντιπάλου μας.

Το κόμμα έχει και καταστατικό και αρμόδια όργανα, τα οποία κρίνουν και αποφασίζουν επί συμπεριφορών που παρεκκλίνουν από την κοινή μας πορεία. Η χάραξη πολιτικής με βάση την πλειοψηφούσα άποψη, μακριά από παραλυτικές ισορροπίες θα βελτιώσει όχι μόνο την εικόνα αλλά και τη λειτουργία μας».