Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επενδύει στην Πάρο

Στο στόχαστρο εταιρείας αραβικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού και των ακινήτων βρέθηκε η Πάρος. Ο λόγος για τη Vivium Holding, η οποία προχώρησε στην εξαγορά ενός boutique ξενοδοχείου σε ακίνητο συνολικής έκτασης 18.000 τ.μ., ενώ έχει επενδύσει και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Η Vivium Holding, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι, διαθέτει ένα ευρύ επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Παράλληλα, επενδύει στον τομέα της τεχνολογίας και της τέχνης. Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στον Λιβανέζο επιχειρηματία Elie Khouri, ο οποίος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως πρόεδρος του κορυφαίου ομίλου μέσων ενημέρωσης Omnicom Media Group στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (ΜΕΝΑ).

Ο Elie Khouri μέσω της Vivium Holding, βλέποντας τη μετατροπή της Πάρου σε ένα νέο επενδυτικό hot spot των Κυκλάδων, σκοπεύει να κάνει ηχηρό «μπάσιμο» στην ελληνική αγορά ακινήτων με τη δημιουργία του πρώτου boutique ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, θα δημιουργήσει μια πολυτελή μονάδα 40 ευρύχωρων δωματίων με θέα στη θάλασσα, με ιδιωτικές πισίνες και μεγάλες βεράντες, σύγχρονες εγκαταστάσεις γυμναστηρίων, σπα, γήπεδα τένις και πάντελ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και θα απευθύνεται κυρίως σε ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εύπορους τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Elie Khouri μετά την ανακοίνωση της επένδυσης στην Πάρο δήλωσε το εξής: «Με την εξαγορά αυτήν η εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στον κλάδο της φιλοξενίας και βάζει γερές βάσεις για περαιτέρω επενδύσεις, καθώς σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε συνολικά πέντε ξενοδοχεία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Μέσω της νέας ιδιοκτησίας μας, θα δημιουργήσουμε αισθητικά ευχάριστους χώρους που αιχμαλωτίζουν το μυαλό και προσφέρουν πραγματικά μοναδικές εμπειρίες».