Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Απλήρωτους έχει το υπ. Υγείας τους προσωπικούς γιατρούς στο Κέντρο Υγείας

Απλήρωτοι παραμένουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) για τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» στον οποίο εργάζονται υποχρεωτικά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, ενώ οι γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Πειραιά και στα νησιά και ως «προσωπικοί γιατροί», θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί τρεις μήνες, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο, μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας εργάζονται υποχρεωτικά και ως «προσωπικοί γιατροί» έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας, καθώς δεν είχε βρεθεί το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

«Παγωμένος» και ο προσωπικός γιατρός

Ο πολυδιαφημισμένος θεσμός του προσωπικού γιατρού παραμένει μέχρι και σήμερα στάσιμος, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι σήμερα το 43,5% του πληθυσμού παραμένει χωρίς προσωπικό γιατρό, καθώς οι γιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Στον θεσμό εγγεγραμμένοι γιατροί ως Προσωπικοί είναι συνολικά 3.502 οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν περίπου 8 εκατ. δικαιούχους. Από αυτούς οι 2.208 είναι γιατροί των δημοσίων δομών που υποχρεωτικά ανέλαβαν επιπλέον καθήκοντα, ενώ 1.294 είναι ιδιώτες γιατροί.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ενώ οι γιατροί των δημοσίων δομών της 2ης ΥΠΕ παραμένουν απλήρωτοι, οι ιδιώτες προσωπικοί γιατροί πληρώνονται κανονικά.