Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Ερώτηση ΚΚΕ για τις ελλείψεις προσωπικού στα νησιά μας

Το ΚΚΕ έκανε ερώτηση στη βουλή σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό στα περιφερειακά αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ερώτηση «το προσωπικό που στελεχώνει τους Πύργους Ελέγχου στα περιφερειακά αεροδρόμια είναι αναντίστοιχο με τις ανάγκες, με αποτέλεσμα εκτός από τα εξοντωτικά ωράρια να υπάρχουν και περιπτώσεις με αεροδρόμια που κλείνουν εξαιτίας ασθένειας του μοναδικού υπάλληλου που υπάρχει. Σε αρκετά αεροδρόμια δεν υπηρετεί κανένας AFISO υπάλληλος που ασκεί καθήκοντα στον πύργο ελέγχου και η υπηρεσία εξυπηρετείται με μετακίνηση από αλλά αεροδρόμια.

Στους περισσοτέρους υπάλληλους δεν χορηγούνται ρεπό, ενώ δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα παραβιάζοντας ακόμα και τα προβλεπόμενα ωράρια. Πιο απλά μιλάμε για 10ωρη, ακόμη και 16ωρη συνεχής εργασία. Υπάρχουν περιστατικά που υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία από εξάντληση και απώλεια προσανατολισμού και σαν να μην έφτανε αυτό δεν τους χορηγούνται άδειες».

Για το αεροδρόμιο της Πάρου η ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή σημειώνει:

«Στην Πάρο υπηρετεί ένας υπάλληλος μόνιμος και γίνονται μετακινήσεις. Απαιτούνται ωστόσο τρεις υπάλληλοι για τους χειμερινούς μήνες και πέντε τουλάχιστον για το καλοκαίρι».

Τέλος, στην ερώτησή του το ΚΚΕ ζητάει:

- Να στελεχωθούν πλήρως με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων τα περιφερειακά αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου.

- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και των επιβατών.