Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

1ο Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής MRC Junior, του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. στην Πάρο

Mε μεγάλη επιτυχία και πραγματικά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 το 1ο Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής MRC Junior, του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. στην Πάρο.

Στόχος της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν παιδιά από Νάξο και από Πάρο, ήταν μεταξύ άλλων η διάδοση και η εξέλιξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής στις Κυκλάδες αλλά και να δημιουργηθούν δεσμοί μεταξύ του αθλητισμού και της τεχνολογίας. Όπως τόνισε και η συνδιοργανώτρια κ. Αναστασία Τσουνάκη, “Stem Robotics Linguactive & Tsounaki L. Centre” στόχος επίσης είναι “να προωθήσουμε την καινοτομία και την αριστεία στις τεχνολογίες αιχμής, να αναπτύξουμε την κριτική ικανότητα των παιδιών, να εισάγουμε την νέα γενιά στο κόσμο της τεχνολογίας.

Τέλος να οδηγήσουμε τα παιδιά στα μόνοπατια των θετικών επιστημών, της μηχανικής του προγραμματισμού και του S.T.E.M, να μάθουν οι μαθητές την καλή χρήση της τεχνολογίας εφόσον αυτή διαρκώς εξελίσσεται. Να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών και να τα εκπαιδεύσουμε να προσπαθούν ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουν τους στόχους τους.”

Οι μικροί μαθητές συναγωνίστηκαν στο άθλημα της πάλης και του ράλι με τα ρομπότ που τα ίδια είχαν κατασκευάσει και τα οποία κινούνταν με προγράμματα μέσα από τάμπλετ και λάπτοπ. Ήταν μια φοβερή εκδήλωση, μια μεγάλη γιορτή των παιδιών, γεμάτη ικανοποίηση, παιδικά χαμόγελα, αγκαλιές, και όμορφα συναισθήματα. Στο τέλος του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων!

Πιο συγκεκριμένα στην πάλη, και την κατηγορία προνήπιο-νήπιο την 1η θέση κατέκτησαν οι Bigmindsτης Πάρου τη δεύτερη οι Robostars της Πάρου!

Στην κατηγορία Α’-Δ’ Δημοτικού την κορυφή κατέκτησαν οι Brawl Bots τη δεύτερη θέση οι Ρομπομάστορες ενώ την τρίτη οι Legostars της Πάρου!

Στο ράλι την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Λιοντάρια τη δεύτερη οι Νερφ και την τρίτη οι Σάιγκατ, της Νάξου.

Ευχαριστούμε θερμά το fileleutheros blog!

“Ευχαριστούμε θερμά τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Η.Ε.R.O για την υποστήριξη, την κ. Σεμνή Τριανταφυλλίδου για την όμορφη παρουσίαση, τους εθελοντές μας κ. Δρόσο Ιωάννη, κ. Φρατζεσκάκη Ιωάννη, κ. Παντελαίο Νίκο.

Επίσης τους χορηγούς Linguactive, G. Tsounaki L. Centre, Infognosi, Spirou moto & bike sales & service,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Montessori Touches, Harmony Apartments, Nαΐας, Μπατίστας - Π. Χαμηλοθωρης, G. Margariti workwear, Anemomylos Travel.”

Ευχαριστούμε τους γονείς που βοήθησαν, τα παιδιά που μας χάρισαν τόσο όμορφες στιγμές και όσους παρευρέθηκαν και έκαναν το φεστιβάλ πιο μοναδικό!”.