Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Απόδοση υποτροφίας σε θερινό σχολείο της Πάρου

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήμου Πάρου, Άννα Κάγκανη, με επιστολή της ενημερώνει για απόδοση υποτροφίας στο θερινό σχολείο «Εμπλοκή της Τοπικής Κοινωνίας για την Πολιτιστική Κληρονομιά», που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας  17 – 30 Ιουνίου 2024.

Το θερινό σχολείο που θα παρακολουθήσουν 20 διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ευρώπη και την Ασία, στηρίζει έμπρακτα ο δήμος Πάρου με την παραχώρηση του Δημοτικού Χώρου Τεχνών «Παλαιά Αγορά» Παροικιάς και χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάρου «Γιάννης Γκίκας».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο σχετικό έγγραφο του Heritage Management Organization. Τα δικαιολογητικά τους μπορούν να τα αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση politismos@paros.gr και θα γίνονται δεκτά έως και τις 17/6 το πρωί.

Το έγγραφο του Heritage Management Organization

Μια υποτροφία σε εκπρόσωπο της τοπική κοινωνίας της Πάρου για συμμετοχή στο θερινό σχολείο «Εμπλοκή της Τοπικής Κοινωνίας για την Πολιτιστική Κληρονομιά» που θα πραγματοποιηθεί στο νησί 17-30 Ιουνίου 2024 προσφέρει ο οργανισμός HERITΛGE (The Heritage Management Organization).

Το θερινό σχολείο, το οποίο θα παρακολουθήσουν 20 διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ευρώπη και τη Ασία, στηρίζει έμπρακτα ο Δήμος Πάρου με την παραχώρηση του κτιρίου Δημητρακόπουλου και χώρου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου.

H συμμετοχή της κοινότητας αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα των δημόσιων προγραμμάτων των οργανισμών πολιτιστικής κληρονομιάς όπως είναι τα μουσεία, τα φεστιβάλ κοκ. Σε αυτό το υβριδικό θερινό σχολείο του HERITΛGE, το οποίο πραγματοποιείται δια ζώσης στην Πάρο αλλά και διαδικτυακά, αναπτύσσεται μια διαφορετική προσέγγιση για τη συμμετοχή της κοινότητας στις δράσεις πολιτισμού, η οποία βασίζεται στην κοινωνική και καλλιτεχνική έρευνα και σε πρωτοβουλίες των οποίων ηγείται η ίδια η τοπική κοινωνία.

Οι εκπαιδευόμενοι μυούνται σε πρακτικές που καθοδηγούνται από την επιτόπια έρευνα και οδηγούν σε δράσεις που ταιριάζουν καλύτερα στην μοναδικότητα κάθε περιβάλλοντος και κάθε συγκεκριμένης ομάδας ή κοινότητας.

Να σας θυμίσω ότι ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας που θα επιλέξετε να λάβει την υποτροφία και να συμμετάσχει στο θερινό σχολείο θα πρέπει να πληρεί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- να έχει πολύ καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας

- να κατέχει πτυχίο στις ανθρωπιστικές επιστήμες ή στη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς

- να κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (προαιρετικό, αλλά θα μετρήσει πολύ θετικά καθώς το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι υψηλό)

Να προσθέσω ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεπής παρουσία στο πρόγραμμα του θερινού σχολείου και ενεργή συμμετοχή.