Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Σύσκεψη για την υγεία στη Σύρο | Τι δήλωσε ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης

Σύσκεψη για την υγεία πραγματοποιήθηκε χθες (18 Ιουλίου 2024), στο επιμελητήριο Σύρου, στην Ερμούπολη.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι βουλευτές Κυκλάδων (Μονογυιού, Φόρτωμας), ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων, Χρήστος Ροϊλός, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Λεονταρίτης και Χαράλαμπος Δαρζέντας, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και διοικητές - πρόεδροι υγειονομικών δομών του νομού Κυκλάδων, και άλλοι εμπλεκόμενοι παράγοντες.

Ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, δήλωσε:

«Η υγεία αποτελεί το πρώτο θέμα που μας απασχολεί ως νησιώτες.

Διεκδικούμε από την πολιτεία, τη στελέχωση των δομών υγείας, τη σωστή περίθαλψη και την άμεση αεροδιακομιδή των ασθενών (με ελικόπτερο ή αεροπλάνο) όταν υπάρχουν επείγοντα περιστατικά. Αναμένουμε τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας για την επίλυση των θεμάτων.

Η Αυτοδιοίκηση θα συμβάλει και θα συνεργαστεί προκειμένου να έχουμε θετικά έργα και καλά αποτελέσματα».

Τι είπε ο κ. Γεωργιάδης

Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία είχαμε μία συνολική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, με σχεδόν το σύνολο των δημοτικών αρχών και των παραγόντων όλων των νήσων των Κυκλάδων, που εξέθεσε ο καθένας τα προβλήματα του δικού του νησιού, αλλά και συνολικά τα προβλήματα της νησιωτικότητας όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Νομίζω ότι δόθηκαν πολλές απαντήσεις και εμείς καταγράψαμε πολλά πράγματα που έπρεπε να ακούσουμε. Πολλά πράγματα ξεκαθαρίστηκαν. Παρουσιάστηκε το σχέδιό μας για τις αεροδιακομιδές που πιστεύουμε ότι αναλυτικά θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες και δημόσια στον ελληνικό λαό.

Εξηγήσαμε τα χρονοδιαγράμματα προσλήψεως. Πήραμε αποφάσεις για να ανοίξουμε θέσεις για προσλήψεις επικουρικών με μπλοκ παροχής υπηρεσιών σε διάφορα νησιά. Γενικά βάλαμε κάτω πολλά θέματα και νομίζω ότι έχουμε βάλει σε μία σειρά προς επίλυση πολλά ζητήματα του νησιωτικού χώρου των Κυκλάδων, όπου λόγω της γεωγραφίας έχει προβλήματα πολύ ειδικότερα. Δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα είμαστε εδώ πάλι για να δούμε ότι αυτά τα οποία αποφασίσαμε σήμερα, έχουν μπει σε ένα στάδιο εφαρμογής ώστε να έχουν και οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες των Κυκλάδων πλήρη εμπιστοσύνη ότι το σύστημα υγείας είναι εδώ και λειτουργεί προς όφελος των συμπολιτών μας».