Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Πολάκης: Η δωρεάν περίθαλψη για τους ανασφάλιστους έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα το πάρετε πίσω

«Η δωρεάν περίθαλψη έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και έχει ανοίξει βαθύ αυλάκι και δεν θα το πάρετε πίσω» τόνισε ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής αναφερόμενος στους ανασφάλιστους, και πρόσθεσε προς τα κυβερνητικά έδρανα:

«Σήμερα συνταγογραφούνται ελεύθερα οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας χάρης στις αντιδράσεις. Αυτή την πρόβα τζενεράλε να μην την κάνετε ξανά γιατί θα γίνει τσουνάμι που θα σας πνίξει. Που μετατρέψατε τα ΑΜΚΑ των ανασφάλιστων σε ανενεργά ΑΜΚΑ».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «το σχέδιο που έχουμε διατυπώσει προβλέπει ότι: χρειαζόμαστε 7.5% του ΑΕΠ δαπάνη για τη δημόσια Υγεία, δηλαδή περίπου από 14,5 με 16 δισ. ευρώ δημόσια δαπάνη τον χρόνο. Από αυτά, τα 5,5 με 6 θα πρέπει να είναι δαπάνη μισθών και αμοιβών, δηλαδή να θεσπιστούν τριπλάσιες αμοιβές από τις σημερινές. Αν δεν το κάνουμε θα φεύγει ο ανθός της ελληνικής νεολαίας στο εξωτερικό».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι στο εν λόγω ν/σ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ψηφίσει «παρών», υπογράμμισε ότι τα χρήματα θα βρεθούν «από την ανάπτυξη, τη φορολογία και το κόψιμο της μίζας και της ρεμούλας. Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένη κατανομή των δαπανών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράφει ένα τέτοιο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία ή θα μου λέει η κόρη μου που πήγε στη Γαλλία ότι πήρε αμοιβή για τις εφημερίες στη γυναικολογική κλινική με περίπου 150 ευρώ παραπάνω απ’ όσα παίρνει ένας ειδικευόμενος εδώ. Το τεράστιο πρόβλημα δεν αντιστρέφεται αν δεν βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Αλλιώς θα κλαίμε που φεύγουν οι νέοι γιατροί και θα επιτάσσουμε ιδιώτες».

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι «με προβληματίσατε γιατί αναφερθήκατε στο τι έλεγε η σύμβαση πέρυσι. Γιατί να φτιάξει το κτίριο το "Σταύρος Νιάρχος"; Ιδού όσα έργα έχετε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης, εδώ θα εντάξετε και τα απογευματινά χειρουργεία τα οποία αποτυγχάνουν σε όλη την Ελλάδα. Αποτυγχάνουν κατά κράτος οι νεοφιλελεύθεροι παλικαρισμοί. 330.000.000 ευρώ για ποιον λόγο; Τι γίνονται αυτά τα λεφτά; Θα μας πείτε αναλυτικά πού έχουν δοθεί αυτά τα χρήματα και σε ποια φάση είναι η υλοποίηση;

Το μόνο από αυτά που έχω δει να υλοποιείτε είναι ο κατάλογος για τα εκατομμύρια που δίνετε στις φαρμακευτικές εταιρείες, για να τους "σβήσετε" το claw back. Αυτό μόνο έχω δει. Όπως έχω δει και τη χρηματοδότηση για τη Νοσηλευτική Α.Ε. Είναι τα μόνα έργα που ξέρω να έχουν γίνει. Δείξτε μου τα άλλα. Πού είναι τα έργα των ανακατασκευών;

Την περίοδο των μνημονίων υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα 220.000.000 και μέχρι το 2023 εσείς κόβατε κορδέλες για όλα αυτά τα έργα. Δεν καταλαβαίνω το περιεχόμενο στη συγκεκριμένη σύμβαση για τη δωρεά, μάλλον θέλετε να βολέψετε κάποια παρέα ανθρώπων που τους φτιάχνετε και το κτίριο για μετά. Γι’ αυτό τον λόγο ψηφίζουμε "παρών"».