Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Φοιτητικό σπίτι: Ποιες είναι οι τιμές στις πόλεις με τα μεγάλα Πανεπιστήμια;

Στη δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών εξελίσσεται η διαδικασία εύρεσης σπιτιού για τους φοιτητές, οι οποίοι θα σπουδάσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Το συνεχιζόμενο «ράλι» στις τιμές των ενοικίων καθώς το γεγονός πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να διαθέσουν τα ακίνητα τους με καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης δημιουργούν συνθήκες χαμηλής διαθεσιμότητας σε κατοικίες κάτω των 50 τ.μ,

Αθήνα

Όπως προκύπτει από τη έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, η διαθεσιμότητα σε κατοικίες άνω του 1ου ορόφου, έως 50 τμ. με ζητούμενο ενοίκιο έως 300 ευρώ είναι σχεδόν μηδενική. Ενδεικτικά, στο κέντρο της Αθήνας, 9 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση σπίτια, κατάλληλα για φοιτητές, έχουν ζητούμενο ενοίκιο άνω των 400 ευρώ τον μήνα, ενώ σε ποσοστό 54,3%, το ενοίκιο κυμαίνεται πάνω από 500 ευρώ.

Στα Δυτικά Προάστια, 8 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση αντίστοιχα ακίνητα, έχουν φέτος ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400 ευρώ τον μήνα ενώ στον Πειραιά, αντίστοιχα 7 στα 10, ενοίκιο άνω των 500 και 600 ευρώ. Επίσης στο 80% των διαθέσιμων κατοικιών στα Βόρεια Προάστια, οι ιδιοκτήτες ζητούν ενοίκιο άνω των 500 ευρώ τον μήνα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ