Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Καλό καλοκαίρι κε Χρυσοχοΐδη…

Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όταν ολοκληρώσει την πολιτική θητεία του η ιστορία θα γράψει γι’ αυτόν τρία επιτεύγματά του.

Πρώτον, ότι επί της εποχής του εξαρθρώθηκε η 17η Νοέμβρη, ο ΕΛΑ και ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας, δεύτερον η παραδοχή του ότι ψήφισε το 2010 τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας δίχως να την έχει διαβάσει και τρίτον ότι το 2020 έφερε το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, που κατέκρινε ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία. Επίσης, ουδείς μπορεί να λησμονήσει ότι επέζησε μίας τρομοκρατικής επίθεσης και ότι το 2021 όταν η Αστυνομία κατηγορήθηκε για υπερβολική βία στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ο ίδιος αρνήθηκε να την καταδικάσει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ακόμα γνωστό ότι έχει «ασθενή» πολιτικό λόγο, ενώ η σχέση του με την πολιτική επικοινωνία είναι άγνωστη… Αυτός είναι ο λόγος που επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια πράγματα και τις ίδιες προτάσεις.

Χθες, 9 Αυγούστου, λίγο δηλαδή πριν μπούμε ημερολογιακά στο φθινόπωρο… ήρθε στην Πάρο με θερινή αμφίεση και έλαβε μέρος σε συνάντηση στο δημαρχείο σχετικά για τα θέματα αστυνόμευσης, προφανώς ύστερα από τις συνεχείς οχλήσεις του δήμου γι’ αυτό το θέμα και τις επισκέψεις στο υπουργείο.

Σημειώνουμε ότι η μόνιμη επωδός του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου όταν του ζητηθεί να παρέμβει για θέματα παραβατικότητας, είναι «δεν έχουμε δύναμη». Αφού λοιπόν ο κ. υπουργός άκουσε τους τοπικούς φορείς για τα ζητήματα κι αφού μας θυμήθηκε για τα ζητήματα αστυνόμευσης για το θέρος 2024 λίγες μέρες πριν το φθινόπωρο… έλαβε τον λόγο και είπε τα ίδια σχεδόν πράγματα που είχε πει προχθές σε ανάλογη επίσκεψή του σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης, που διαπίστωσε ότι οποιαδήποτε ανασφάλεια καλλιεργείται στους ανθρώπους μέσα από τα media… τόνισε ότι τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί (και τι κάνατε γι’ αυτό) και δήλωσε: «Η πολιτική είναι μια τέχνη του να λύνει προβλήματα με τρόπο αποτελεσματικό και να κάνει την ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Ακόμα, ο κ. υπουργός -σε ρόλο πλέον ρεπόρτερ- κατέγραψε τα ζητήματα αστυνόμευσης στην Πάρο, μας μίλησε για τα ζητήματα στη Μύκονο… κι αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την Πάρο, μας είπε πως «χρειάζεται να εκπονηθεί άμεσα ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος πριν η χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα στο νησί μας, γίνει χιονοστιβάδα η οποία θα διαμορφώσει μια αρνητική εικόνα που θα το δυσφημήσει».

Επίσης, υποστήριξε πως σκοπεύει να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν το νησί καθημερινά και τον Οκτώβριο προτίθεται να επισκεφτεί πάλι το νησί μας, έτσι ώστε να υπάρξει ένας συντονισμένος σχεδιασμός για την επόμενη τουριστική χρονιά!

Δε δεσμεύτηκε για κανένα θέμα και άρα η αστυνόμευση στο νησί συνεχίζεται έτσι όπως θα ήταν και χωρίς να ερχόταν!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού κε υπουργέ!

Fileleutheros