Fileleutheros Πάρος - Αιρετική πολιτική άποψη

View Original

Νέο «αντάρτικο» στη ΝΔ με γεύμα 36 βουλευτών στο Παγκράτι

Σε ταβέρνα στο Παγκράτι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25/9) δείπνο με τη συμμετοχή 36 βουλευτών της ΝΔ.

Το «γαλάζιο» δείπνο έγινε λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά και ενώ είχε προηγηθεί ερώτηση 11 βουλευτών του κόμματος για τα κόκκινα δάνεια.

Την πρωτοβουλία για το «γαλάζιο» δείπνο στο Παγκράτι είχε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και προσκεκλημένοι ήταν οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Από τους πρώτους έδωσε το παρών ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος ήταν εκ των 11 βουλευτών που κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια.

Προσερχόμενη στο «γαλάζιο» δείπνο η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή δήλωσε ότι η συνάθροιση έγινε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Πιερρακάκη και πέταξε αιχμή κατά υπουργών αναφέροντας ότι «είναι κάτι που συνηθίζεται από υπουργούς που έχουν αγωγή και αναγνωρίζουν την προσφορά και τη βοήθεια των συναδέλφων». 

Ο βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης ανέφερε στο «γαλάζιο» δείπνο αντικείμενο θα ήταν πώς εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία που έχουν ψηφιστεί και οι επόμενες πρωτοβουλίες.

Ο Μάνος Κόνσολας δήλωσε ότι  η ΝΔ πάντα συνομιλεί με τον εαυτό της και την ιστορία της ενώ η Άννα Ευθυμίου σχολιάζοντας τον Μάριο Σαλμά ανέφερε ότι επιχείρησε να το παίξει είτε θύμα είτε ήρωας των κόκκινων δανείων.