Συρμαλένιος: Να υπάρξουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς πολιτικαντισμούς, για τις ΑΠΕ στα νησιά μας

Την ανάγκη ξεκάθαρων τοποθετήσεων χωρίς «κρυφά χαρτιά» και πολιτικαντισμούς από όλους τους εμπλεκομένους στο ευαίσθητο θέμα της «πράσινης» ενέργειας και της αξιοποίησης των ΑΠΕ στα νησιά ανέδειξε στην ομιλία του στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος.

Ειδικά για το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στην Τήνο, ανέφερε ότι υπήρξε συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον δήμαρχο Τήνου και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Η πολιτική ηγεσία υποσχέθηκε, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη συμμετοχή τους στην αναθεώρηση του χωροταξικού. Αυτό, όμως, γινόταν έτσι και αλλιώς, υπήρχε η γνωμοδότηση των ΟΤΑ και δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, που προβλήθηκε και ως επιτυχία.

Ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε ότι σαφώς η πράσινη ενέργεια αποτελεί συστατικό της πράσινης ανάπτυξης, δηλαδή της βιώσιμης, ήπιας ανάπτυξης που πρέπει να λαμβάνει υπόψη και με θεσμικό τρόπο τη λεγόμενη φέρουσα ικανότητα.