ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους

Οι συνταξιούχοι με τη συμβολική παρουσία μας στο κέντρο υγείας Πάρου, είμαστε εδώ στο πλευρό των εργαζόμενων των γιατρών και σε όσων άλλων απεργούν εχθές στις 26 Νοέμβρη, για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Ενώ δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν "μπουκώσει" όπως καταγγέλλουν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ οι χώροι δουλειάς είναι υγειονομικές βόμβες, ενώ η μεγαλοεργοδοσία με την κάλυψη της κυβέρνησης αποκρύπτει εκατοντάδες κρούσματα σε μαζικούς χώρους δουλειάς και οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εντατικοποίηση, η κυβέρνηση έχει την προσοχή της στραμμένη σε ό,τι της επιτάσσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους.

Αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδια που της έχουν δώσει ραβασάκι ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική "να λογαριαστούμε μετά". Το μήνυμα της απεργίας να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, να μιλήσουν. Να μην ανεχτούν άλλο να φιμώνεται η φωνή τους. Να βάλουν φραγμό στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που θέλει να βάλει στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού για την προστασία της ζωής και της υγείας του

Διεκδικούμε:

Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς.

Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία.

Να δοθούν η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.

Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα για όλους τους συνταξιούχους.

Έκτακτο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

Καμία απόλυση, καμία περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.

Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Περιφερειακού Νοσοκομείου Σύρου.

Να αυξηθεί το ποσοστό για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ασφαλή και αποκλειστική μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στα νησιά μας

Να μειωθεί ουσιαστικά ο συντελεστής του ΦΠΑ στα νησιά μας, και να καταργηθεί στα είδη πρώτης ανάγκης ,για διατροφή, καύσιμα κίνησης και θέρμανσης όσο κρατάει η πανδημία, και λόγω της οικονομικής κατάστασης που διαμορφώνεται

Απαλλαγή από δημοτικούς φόρους στους οικονομικά αδύνατους συνταξιούχους στα νησιά μας

Να μειωθούν τα ακτοπλοϊκά και τοπικά εισιτήρια για τους συνταξιούχους στα νησιά μας.