O σύλλογος παραδοσιακού οικισμού Παροικιάς, για την (τηλε)διαβούλευση για το ΣΒΑΚ

Στις 27/11/2020 έγινε η δεύτερη διαβούλευση για το ΣΒΑΚ Παροικίας. Λόγω COVID 19, μέσω Ίντερνετ. Την παρουσίαση από την πλευρά των μελετητών έκανε ο κος Ευσταθιάδης. Συμμετείχαν 48 πολίτες και εκπρόσωποι φορέων.

Στην πρώτη διαβούλευση που έγινε στον Αρχίλοχο, τον Ιανουάριο του 2020, παρουσιάστηκαν οι γενικές αρχές του Στρατηγικού Σχεδιασμού. Στην δεύτερη, που ήταν έτοιμη από τον Ιούλιο 2020, αλλά καθυστέρησε λόγω κατάστασης, παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού (που αναλυτικότατα μπορείτε να δείτε την Τεχνική Έκθεση εδώ) μέσα από μία σειρά επιγραμματικών διαφανειών με τα βασικά σημεία (μπορείτε να τα δείτε εδώ).

Στην συνέχεια, η παρουσίαση επικεντρώθηκε σε τέσσερα βασικά θέματα:

1. Εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης εκτός Ι.Χ., όπως ΜΜΜ, κυρίως όμως, την αναβαθμισμένη χρήση ποδηλάτων, ηλεκτρικών πατινιών κλπ

2. Αναβάθμιση κυκλοφορίας ΑΜΕΑΙ

ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ

3. Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης Λεωφορείων ΚΤΕΛ στο πάρκο Αγίου Νικολάου.

4. Διαμόρφωση κόμβου Πρώην Γκίκα σε κόμβο κυκλικής πορείας (Roundabout, Ροτόντα)

Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν επίσης: Δημιουργία ποδηλατοδρόμων, επεκτάσεις πεζοδρομίων, επέκταση ελεγχόμενης στάθμευσης, κλέισιμο Πλατείας Μ. Μαυρογένους, σύγχρονη διαχείριση των χώρων στάθμευσης και πολλά άλλα, που φαίνονται στις διαφάνειες.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, έγιναν ερωτήσεις για τους κόμβους Γηπέδου και Λευκών, επέκταση χώρου Λιμανιού στα ΚΤΕΛ, τον Β’ Περιφερειακό, τα Τουριστικά Λεωφορεία αλλά κυρίως, για τον Παραλιακό, ο οποίος παραμένει …δρόμος, παρ’ όλη την προτεινόμενη αναβάθμιση σε μια μορφή ήπιας κυκλοφορίας.

Οι σκέψεις μας:

(Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ).