Κατατέθηκε στη Βουλή το αμφιβόλου νομιμότητας «περιβαλλοντικό» νομοσχέδιο

Χατίρια σε μεγάλες επιχειρήσεις και δεκάδες διατάξεις που δεν τέθηκαν καν σε διαβούλευση - Μεγάλος κερδισμένος, η Ελληνικός Χρυσός, την οποία απαλλάσσει από τη βάσανο των αδειοδοτήσεων και την εντάσσει στο καθεστώς γνωστοποίησης - Με διάταξη «ανοίγει» ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις».

Στη «ζούλα», με τη Βουλή να υπολειτουργεί, η κυβέρνηση, διά του ΥΠΕΝ, όχι μόνο περιφρόνησε το πλήθος των αντιδράσεων επί των αντιπεριβαλλοντικών διατάξεων αμφιβόλου νομιμότητας του αρχικού νομοσχεδίου, αλλά σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό άρθρων, άσχετων μεταξύ τους, τα οποία δεν υπήρχαν στη διαβούλευση.

Διατάξεις που ακυρώνουν και πάλι τον χωρικό σχεδιασμό, έτσι όπως «ανατάχθηκε» από την προηγούμενη κυβέρνηση, και φωτογραφικές ρυθμίσεις ων ουκ έστι αριθμός.

Το νομοσχέδιο θα το επεξεργαστεί η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σε τρεις συνολικά συνεδριάσεις, ξεκινώντας από τη Τρίτη 28 Απριλίου (συζήτηση επί της αρχής).

Την Τετάρτη 29 Απριλίου, θα διεξαχθούν οι δύο επόμενες συνεδριάσεις, σε μία εκ των οποίων θα γίνει η ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων «με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης».

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, και την Τρίτη 5 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: “Η ΑΥΓΗ”