Αντίδραση συλλόγων των Λευκών για την πολιτική Κωβαίου στο θέμα καθαριότητας

Ο προοδευτικός σύλλογος Λευκιανών Αθήνας με επιστολή του προς τον δήμο Πάρου ζητάει την άμεση επίλυση των ζητημάτων που χρονίζουν.

Στην επιστολή σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «[…] κατά τη διάρκεια των περιόδων που δεν υπάρχει υπάλληλος το χωριό δίνει μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης χωρίς ένα στοιχειώδες επίπεδο καθαριότητας. Όπως αντιλαμβάνεστε οι περιστασιακές συμβάσεις δεν αποτελούν ικανοποιητική λύση για ένα εκτεταμένο χωριό που εκτός από τα κεντρικά σημεία (Ράμνος, πλατεία Ηρώων κτλ.) υπάρχει σημαντική ανάγκη για φροντίδα και σε πιο απομακρυσμένα σημεία και γειτονιές» και ζητούν «μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση».

Στη συνέχεια θέτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Γιατί έως σήμερα δεν έχει οριστεί κάποιος ΜΟΝΙΜΟΣ υπάλληλος καθαριότητας;

β) Πότε προβλέπεται να προσληφθεί ένας ΜΟΝΙΜΟΣ Δημοτικός υπάλληλος καθαριότητας με γνώση του χωριού και των απαιτήσεων καθαριότητας που έχει;

γ) Να βεβαιώσετε ότι ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει, εκτός του μονίμου, και συμβασιούχος υπάλληλος. Η πολυπληθής κοινότητα των Λευκιανών δικαιούται μια αποτελεσματική λύση και ανταπόδοση των δημοτικών τελών που καταβάλουν.

Την επιστολή του προοδευτικού συλλόγου Λευκιανών υπογράφουν: κοινότητα Λευκών, προοδευτικός σύλλογος Λευκιανών Πάρου της Αθήνας, ΜΕΕΑΣ ΥΡΙΑ Λευκών, σύλλογος ανακαινίσεως Αγίας Τριάδας Λευκών και σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Λευκών – Κώστου.