Nordwest: Οι "εξυπνάκηδες" της Αθήνας είναι ανεύθυνοι απέναντι στους τουρίστες

1.jpg

Για ανευθυνότητα απέναντι στους (όποιους) τουρίστες αποφασίσουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση η εφημερίδα Nordwest, κάνοντας λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» όσον αφορά την κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό «χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά που αναδεικνύει η Deutsche Welle. «Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό», γράφει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα και συμπληρώνει: «Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορωνοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ».

H Nordwest υποστηρίζει, ότι κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σε αυτόν όμως όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο». Αφού επαναλαμβάνει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ, φθάνει στη διαπίστωση όλα αυτά υπαγορεύονται από μία απέλπιδα προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών.

Τέλος, καταλήγει με πλήθος χαρακτηρισμών για την Ελλάδα: «Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νοιάζει».