ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ: ΦΟΡΑ, ΦΟΡΑ, ΦΟΡΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ…

Μεγάλη φόρα πήρε ο συντάκτης της ανακοίνωσης της δημοτικής πλειοψηφίας και «συγκινητικό» το ενδιαφέρον του για τον τοπικό πληθυσμό του Μώλου.

Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι:

1. Όντως υπήρξε ανακοίνωση μας για παρεμβάσεις στη περιοχή του Μώλου μετά από καταγγελία κατοίκων της ίδιας της περιοχής. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι γίνονται εργασίες καθαρισμού  των εκβολών δύο ρεμάτων από την περιφέρεια Ν. Αιγαίου και για τον λόγο αυτό ανακαλέσαμε τη δημοσίευση της ανακοίνωσης από τα ΜΜΕ με νεότερο δελτίο μας.

2. Η ανακοίνωση κατέληγε «…ζητάμε από την Δημοτική Αρχή και την αρμόδια υπηρεσία να ενεργήσουν…», επομένως πουθενά δεν έκανε αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι «κυνηγούν» τη σκιά τους.

3. Η εκτέλεση έργων από δημόσιες, δημοτικές ή περιφερειακές υπηρεσίες προϋποθέτει μέτρα ασφάλειας και οφείλει να έχει τις ανάλογες σημάνσεις, που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχαν για να γνωρίζει κανείς ποιος και γιατί κάνει παρέμβαση. 

Πολύ περισσότερο όταν η συγκεκριμένη εργασία καθαρισμού των εκβολών έχει νόημα στην έναρξη της χειμερινής περιόδου και όχι στο τέλος της. Ταυτόχρονα οφείλει λόγω του καθεστώτος προστασίας του υγροτόπου να τηρεί προϋποθέσεις και προδιαγραφές τις προβλεπόμενες από το ΦΕΚ 229/ΑΑΠΘ/19-6-2012.

Την ευαισθησία για το περιβάλλον του νησιού μας απέναντι στην αυθαιρεσία που έχει καταστρέψει παραλίες, έχει αφανίσει υγρότοπους, έχει ισοπεδώσει αμμοθίνες,  έχει ξεριζώσει δέντρα δε θα την υποστείλουμε στο όνομα της «αντιπολίτευσης» από μέρους, μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας. Αντίθετα ενοχή και συνενοχή θα πρέπει να αισθάνονται οι δημοτικοί άρχοντες, που σιωπούν ή κάνουν τα «στραβά μάτια» σε ανάλογες περιπτώσεις καταστροφής και ισοπέδωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Η. Κουντρομιχάλης πίστεψε ότι έβγαλε «λαβράκι» και ενώ θέλει να επικαλείται τους θεσμούς, πιστεύει ότι ο Δήμος και τα μέσα επικοινωνίας του είναι προσωπικό του μαγαζί. Άλλο τα προσωπικά του μέσα δικτύωσης, άλλο η πληροφόρηση των δημοτών και άλλο να χρησιμοποιούνται τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης ως βήμα για «επίθεση», (και για ποιο λόγο), στο μισό Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι δεδομένο πια, ότι έχει επιλέξει το δρόμο του λαϊκισμού, της διαστρέβλωσης και της πολιτικής χυδαιότητας πιστεύοντας ότι είναι «πιασάρικα». Ο παριανός λαός όμως για άλλα τον κρίνει και με τα κόλπα αυτά δεν πρόκειται να ξεφύγει από τη λογοδοσία του σε αυτόν. 

Συνιστούμε ψυχραιμία και φρένο στη κατηφόρα!!!

Πάρος 2-4-20