Ομάδα γυναικών Πάρου Αντιπάρου: Συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδευτικοί αύριο 11/10 σε όλη τη χώρα, όπως και στο νησί μας, απεργούν ενώ οι σύλλογοί τους (Α/βάθμιας εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ) έχουν ήδη απευθυνθεί με επιστολή τους στους γονείς αναδεικνύοντας όχι μόνο τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτόν τον αγώνα αλλά και τους κοινούς στόχους που ενώνουν τελικά εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η Ομάδα Γυναικών Πάρου - Αντιπάρου στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, συμπαραστέκεται στον αγώνα τους και τάσσεται στο πλευρό τους. Στην πρόσφατη άλλωστε εκδήλωση - συζήτηση που οργάνωσε η Ομάδα Γυναικών αναδείξαμε ζητήματα παιδείας και εκφράσαμε ότι:

‣ Είμαστε αντίθετες με τη βαθιά ταξικά αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται και θεμελιώνει την ανισοτιμία στο δικαίωμα της μόρφωσης.

‣ Είμαστε ενάντια σε «αξιολογήσεις» που τελικά διαμορφώνουν σχολεία πολλών ταχυτήτων.

‣ Είμαστε ενάντια σε κάθε μεθόδευση που θα μετατρέψει τα σχολεία σε επενδυτικό πεδίο και τους καθηγητές όπως και τους γονείς επαίτες χορηγιών και δωρεών.

Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς που σηκώνουν το αγωνιστικό τους ανάστημα τους γιατί μας ενώνει το κοινό συμφέρον που θέλει η ολόπλευρη μόρφωση να παρέχεται ισότιμα σε όλους και όχι σε λίγους και εκλεκτούς.

Μας ενώνει η κοινή πεποίθηση ότι τα παιδιά μας μπορούν και πρέπει να έχουν όλα τα εφόδια να χτίσουν μια καλύτερη κοινωνία αντλώντας τα αναγκαία εφόδια από μια ενιαία, δωρεάν και δημόσια παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αύριο Δευτέρα 11/10 στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους.

Ομάδα γυναικών Πάρου Αντιπάρου (Μέλος της ΟΓΕ)

omadaginaikonparou@gmail.com