Τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» στην Πάρο και η αλήθεια για την Παιδεία

Μπορεί τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» να προσπαθούν να καταπνίξουν τη δυναμική κινητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στην Πάρο, μεταδίδοντας ανακρίβειες περί δήθεν ικανοποίησης αιτημάτων από το υπουργείο Παιδείας, αλλά η αλήθεια είναι άλλη, καθώς:

1. Τα «παπαγαλάκια» ισχυρίζονται ότι δε θα υπάρξει συγχώνευση τμημάτων στο γυμνάσιο Παροικιάς. Ακόμα κι αν αυτό έχει κάποια βάση η αλήθεια είναι ότι το θέμα δεν αφορά μόνο το γυμνάσιο, αλλά και το ΕΠΑΛ.

2. Τα «παπαγαλάκια» ισχυρίζονται ότι θα καλυφτούν κάποια «κενά εκπαιδευτικών». Η αλήθεια είναι ότι η «κάλυψη» κάποιων κενών δε σημαίνει ότι καλύπτονται τα μεγάλα κενά που υπάρχουν.

3. Καμία, μα καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά με το θέμα των απουσιών των μαθητών κατά τις ημέρες των καταλήψεων. Δεν υπάρχει καμία πρόοδος και η όλη ιστορία με τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» έγινε για τον εφησυχασμό και για να επιφέρει διάσπαση δυνάμεων σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Επίσης, καμία μα καμία συζήτηση δεν έχει γίνει για τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στην Πάρο και τις καταγγελίες που υπάρχουν από την ΕΛΜΕ για την πρόβλεψη αντισεισμικού σχεδιασμού.

Τέλος, σε χθεσινή ανακοίνωση της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δήμου Πάρου, σημειώνεται: «Απευθύνουμε έκκληση προς τους γονείς για δραστηριοποίηση στο πλευρό των συλλόγων των σχολείων που μαθητεύουν τα παιδιά τους. Είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή, διότι τα προβλήματα δε σταματούν εδώ. Τα κενά των εκπαιδευτικών δε θα καλυφθούν όλα ενώ τα κτιριακά ζητήματα που απασχολούν τις εκπαιδευτικές δομές είναι πολλά. Μην περιμένουμε να χτυπήσει το πρόβλημα τη δική μας πόρτα».