Διεθνής βράβευση παριανού κρασιού | «Κτήμα Ρούσσος, Λευκό, 2020»

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2021, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου, βραβεύτηκε ο συμπολίτης μας, Κωνσταντίνος Ρούσσος.

Ο κ. Ρούσσος, βραβεύτηκε για το κρασί: «Κτήμα Ρούσσος, Λευκό, 2020», του Οινοποιείου «Αστέρας Πάρου». Το συγκεκριμένο κρασί είναι από τα καλύτερα σταφύλια της ποικιλίας Μονεμβασιά. Επιλέγονται προσεκτικά από τους αμπελώνες του, με κριτήρια την ποιότητα και την ωριμότητά τους για να μας δώσουν αυτό το λευκό ξηρό κρασί που εκφράζει όλα τα χαρακτηριστικά του οινοπεδίου της Πάρου.

Όπως αναφέρεται στην ετικέτα του: «είναι κρασί κομψό, ελκυστικό και γεμάτο φρεσκάδα με ισορροπημένη οξύτητα. Αρώματα γλυκόξινων φρούτων, ροδάκινο, λεμόνι, ανανάς συνθέτουν μια πλούσια αρωματική παλέτα. Αποτελεί ιδανική πρόταση για ψάρια στη σχάρα, θαλασσινά, ζυμαρικά, λευκά κρέατα και τυριά. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος μεταξύ 8 και 10 βαθμούς Κελσίου».

Ο διεθνής διαγωνισμός που βραβεύτηκε το κρασί του κ. Ρούσσου πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Τέλος, στον φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 696 δείγματα. Τα 661 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα, τη Βραζιλία και την Κύπρο και τα 35 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.