Ομάδα Γυναικών Πάρου Αντιπάρου: Θλίψη και οργή για τα θύματα του ναυαγίου στην Πάρο

Η Ομάδα Γυναικών Πάρου Αντιπάρου (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζει τη θλίψη της αλλά και την οργή της για τα θύματα του νέου ναυαγίου μεταξύ Σύρου και Πάρου.

Ο κατατρεγμός του πολέμου οδήγησε ακόμα 80 ανθρώπους στο δρόμο της προσφυγιάς αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Παλαιστίνιοι, Σύριοι, Αφγανοί δεν πήγαιναν εκδρομή αλλά προσπάθησαν να σωθούν από τη δυστυχία, εξαναγκάστηκαν να ρισκάρουν τη ζωή τους εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που έχουν μετατρέψει τις χώρες τους σε απέραντα νεκροταφεία. Κάποιοι δυστυχώς χαθήκαν και προστέθηκαν στην ατέλειωτη λίστα των πνιγμένων στο Αιγαίο που έχει μετατραπεί σε απέραντο νεκροταφείο ψυχών.

Η συγκινητική αλληλεγγύη των Παριανών που εκφράστηκε με κάθε τρόπο από τις πρώτες ώρες, προσφέροντας απλόχερα στους ναυαγούς οτιδήποτε θα τους ανακούφιζε και θα ικανοποιούσε τις ανάγκες που δημιουργούνται αυτές τις τραγικές ώρες μας δείχνει ότι η ανθρωπιά, η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα, θρησκεία, χρώμα ή φύλο.

Η τραγωδία που διαδραματίστηκε στο κατώφλι μας ας γίνει μια ακόμα αφορμή για να στρέψουμε το βλέμμα μας και τις διεκδικήσεις μας σε ένα μέλλον για όλους τους λαούς χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, καταπίεση.

Τίποτα δεν μας χωρίζει από αυτούς που σήμερα υποφέρουν. Ο αγώνας για τη ζωή είναι κοινός, γιατί τα όνειρα για τα παιδιά μας δεν έχουν σύνορα.

Εμείς όλες οι γυναίκες, οι μάνες ας μετατρέψουμε τη θλίψη και την οργή μας για τους αδικοχαμένους πρόσφυγες σε αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική, στη βία που γεννά πολέμους, ξεριζωμούς, προσφυγιά αλλά και ενάντια σε αυτούς που εκμεταλλεύονται την αγωνία τους για μια καλύτερη ζωή.

Ομάδα Γυναικών Πάρου Αντιπάρου

25.12.2021