Εργαζόμενοι στον δήμο Πάρου: «Ο επικοινωνιακός «κατήφορος» του δήμου συνεχίζεται»

Δυστυχώς, ο επικοινωνιακός κατήφορος του «Δήμου» συνεχίζεται ακάθεκτος. Διαβάσαμε στο διαδίκτυο ανακοίνωση του «Δήμου», η οποία απαντά στην επιστολή του Προέδρου μας (http://seotapa.blogspot.com/2021/04/blog-post.html) και στην οποία αναφέρεται: «Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ήταν του Δήμου και όχι του Δημάρχου». Τι θέλει, άραγε, να πει ο ποιητής; Την ανακοίνωση δηλαδή του «Δήμου» την έγραψε κάποιο ντουβάρι του Δημαρχείου; Ζωντάνεψαν τα πλήκτρα κάποιου πληκτρολογίου κι έσυραν χορό επεξηγήσεων; Ή τάχα κάποιος ανεξέλεγκτος υπάλληλος αγανάκτησε κι από μονάχος του απάντησε;

Καλό θα είναι να αντιληφθούν κάποιοι ότι ο Δήμος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο που γράφει και απαντά σε ό,τι του ‘ρθει και όπως του ‘ρθει. Είναι ένας οργανισμός που διέπεται από νόμους του κράτους και εκπροσωπείται νόμιμα από κάποιον που έχει όνομα, θέση και υπογραφή. Όταν, λοιπόν, μιλάμε για το Δήμο, μιλάμε για το Δήμαρχο με στάμπα και υπογραφή.

Παρακάτω, στο ίδιο έγγραφο, αναφέρεται: «Οι αρμόδιοι υπάλληλοι έπραξαν το καθήκον τους και ο Δήμος προέβη στη σχετική ενημέρωση. Σε ένα παρόμοιο περιστατικό κανένας δεν έχει δικαίωμα να πιστώνεται το αυτονόητο που έχει να κάνει με την προστασία της Υγείας των εργαζομένων στο Δήμο και των κατοίκων. Το αντίθετο θα ήταν μεμπτό και αυτό, ευτυχώς, δεν συνέβη». Δυστυχώς για σας, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, συνέβη ακριβώς αυτό. Ενώ η αρμόδια υπηρεσία έπραξε το αυτονόητο, ως όφειλε, εσείς το πιστώσατε πλήρως σε ενδοπαραταξιακό πολιτικό συνάδελφό σας που έχει εργασιακή σχέση με το Δήμο και κατέφθασε στο Δημαρχείο αφού είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που προβλεπότανε στο πρωτόκολλο, χωρίς καμία αναφορά στην υπηρεσία. Δηλαδή, κατά την άποψή σας, η υπηρεσία έχει καθήκον να κάνει τη δουλειά της χωρίς περιττά λόγια αλλά ο γιατρός εργασίας ο οποίος επαναλαμβάνουμε έχει εργασιακή σχέση με το Δήμο και ο «Δήμος» τι; Μήπως ο γιατρός εργασίας και ο «Δήμος» δεν έχουν καθήκον να προφυλάξουν και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες αντίστοιχα; Κι αν τελικά ναι, προς τι η μονομερής αναφορά;

Και για όσους εξακολουθούν να «μπερδεύονται» από την επιστολή του Προέδρου μας να ξεκαθαρίσουμε ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν είχε ως στόχο να εκθειάσει την υπηρεσία που έπραξε το καθήκον της, αλλά να στηλιτεύσει την απαράδεκτη συμπεριφορά καπήλευσης των όποιων υπηρεσιακών προσπαθειών προς όφελος της πολιτικής ανυπαρξίας.

Δυστυχώς ο «Δήμος», για άλλη μια φορά, στο όνομα της βιτρίνας που επιθυμεί να προσφέρει στους ψηφοφόρους του, προχώρησε σε αυτό που προσπαθεί διακαώς να μας πείσει ότι πράττει. Σε ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα υγείας, που απασχολεί όλη την κοινωνία, όπως η covid 19, διαχώρισε το Δήμο σε υπηρεσίες και αιρετούς και πίστωσε τις όποιες υπηρεσιακές προσπάθειες, μονομερώς, στο λογαριασμό του παραταξιακού ταμείου του.

Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.