Κανείς δεν είναι υπεύθυνος;

1.jpg

Η κατάσταση του οδικού δικτύου της Πάρου και συγκεκριμένα το τμήμα του δρόμου Παροικιάς – Λευκών στο ύψος του Μαραθίου βρίσκεται εδώ και μήνες σε κακή κατάσταση λόγω του έργου με την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από Κώστο σε Παροικιά.

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες των πολιτών για την κατάσταση αυτού του τμήματος του επαρχιακού δικτύου δεν έχουν εισακουστεί και όλοι ρίχνουν το βάρος στη συμπεριφορά της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

Τις τελευταίες ημέρες έγινε μία «αριστοτεχνική» μετατόπιση ευθυνών ότι για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν ενδιαφέρεται κλπ. Για το παραπάνω γεγονός υπήρξε άμεση αντίδραση από το επαρχείο Πάρου και ο έπαρχος, Κ. Μπιζάς, δημοσιοποίησε δύο επιστολές του προς τον δήμο Πάρου και πιο συγκεκριμένα προς τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Η πρώτη επιστολή χρονολογείται από τις 16/10/2019 και η άλλη από τις 14/8/2020!

Στη δεύτερη επιστολή από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων προς τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πάρου σημειώνεται:

«[…] μετά από αυτοψία της Υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε ότι έγινε μερική αποκατάσταση της τομής, αλλά σε πολλά σημεία της επαρχιακής οδού Παροικιάς-Λευκών, κυρίως περιοχή Μαραθίου, η αποκατάσταση αυτή έχει καθιζάνει εκ νέου, και δημιουργεί κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.

Παρακαλούμε να προβείτε το γρηγορότερο δυνατό στην ορθή αποκατάσταση του οδοστρώματος σε όλο το μήκος του εκτελεσθέντος έργου, σύμφωνα με το (α) σχετικό, την ΤΠ 1501-08-01-03-02 και τις Τεχνικές Προδιαγραφές της μελέτης του εν θέματι έργου. Η αποκατάσταση πρέπει να περιλαμβάνει την απομάκρυνση των χωμάτων της εκσκαφής από τα ερείσματα, και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων κυκλοφορίας.

Επιπλέον, λόγω επικείμενης εργολαβίας μερικής ασφαλτόστρωσης της οδού από τη διασταύρωση Παροικιάς - Λευκών, από την Υπηρεσία μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για το χρονοδιάγραμμα συνέχισης του έργου, και την όδευση του αγωγού.

Η Υπηρεσία μας θα προβεί στην ασφαλτόστρωση της μίας λωρίδας κυκλοφορίας στην οποία δε θα οδεύσει ο αγωγός. Για να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα, η Υπηρεσία σας θα πρέπει να προβεί στην ασφαλτόστρωση ολόκληρης της λωρίδας κυκλοφορίας που θα οδεύσει ο αγωγός, τουλάχιστον για το μήκος της νέας δικής μας ασφαλτόστρωσης».