Απαιτείται άμεση παρέμβαση στο οδικό δίκτυο Πάρου

Γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας κινείται ανεξέλεγκτα και μάλιστα πολλές φορές παραπλανώντας, όπως καταγγέλθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου στις 24 Μαΐου.

Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας μαζί με τα συνεργεία που έχει επιλέξει, έχουν σκάψει όλη την Πάρο δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού. Τα συνεργεία χωρίς να τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους, συνεχώς σκάβουν σε νέα σημεία, χωρίς να έχουν καλύψει με πίσσα τα ήδη ανοιγμένα. Ενώ όσα έχουν καλύψει με πίσσα, έχουν ήδη χαλάσει και ξανανοίγουν. Γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο, από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων.

Την αρχή έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής πλειοψηφίας, Γιώργος Τριπολιτσιώτης (Πολύστροφος), όποιος ανέφερε: «Θα ήθελα αν μπορεί να μου πει κάποιος τι γίνεται με το «μπάχαλο» που επικρατεί στους δρόμους, όπου έχουν σκάψει χαντάκια για τις οπτικές ίνες και τα αφήνουνε ανοιχτά. Η Ξιφάρα έχει πάνω από ένα μήνα που δεν έχει πέσει πίσσα και προχωράνε σε άλλα χαντάκια. Δηλαδή, προχωρούν και δεν ολοκληρώνουν τη διαδικασία. Κάνουν τη μισή δουλειά και φεύγουν».

Τα ίδια ερωτήματα, σχετικά με την προχειρότητα που λειτουργεί η συγκεκριμένη εταιρία και τα συνεργεία, είχαν ο επικεφαλής και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, Κώστας Ροκονίδας και Χαρίλαος Γιουρτζίδης αντίστοιχα. Ο πρώτος, πρόσθεσε: «Να συμπληρώσω για την ιστορία με τα χαντάκια, ότι υπάρχουν κάποια, που ήδη έχουν αποκατασταθεί, αλλά παρουσιάζουν προβλήματα. Δηλαδή είναι προβληματική η αποκατάσταση τους. Η κατάσταση αυτή έχει ένα κάνει τόσο με το επαρχιακό οδικό δίκτυο, όσο και  με το δημοτικό. Για παράδειγμα, προβληματικό είναι το χαντάκι που έχουν ανοίξει από τον Βουτάκο προς την Μακριά Μύτη, το οποίο παρουσιάζει προβλήματα όπως αυτά που αναφέραμε». Ο δεύτερος, επισήμανε: «Θα ήθελα να ρωτήσω -αν έχει πέσει στην αντίληψη σας- ότι οι ελάχιστοι εργάτες του συνεργείου τα περισσότερα μπάζα που φορτώνουν τα αφήνουν στα ρείθρα των δρόμων που είναι για την απορροή των ομβρίων υδάτων».