Προς ΣΕΟΤΑΠΑ: Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήσατε για την απεργία

Κατά τη χθεσινή απεργιακή ημέρα, αυτό που ξεχώρισε σε ό,τι αφορά τα θέματα της ενημέρωσης, ήταν ότι ούτε ένας δήμος σε όλη τη χώρα δεν εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο Τύπου, ούτε καμία Περιφέρεια της Ελλάδας, κλπ. Κι αυτό διότι τις ενημερώσεις προς τα ΜΜΕ τις χειρίζονται –ως προς τη γραφή και την αποστολή τους- είτε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, είτε εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση (αυτό άλλη «πονεμένη» ιστορία).

Ακόμα, οι μόνοι χθες, που εξέδιδαν ενημερωτικά δελτία Τύπου, ήταν οι αστυνομικές διευθύνσεις για τα συμβάντα στις περιοχές τους, το λιμενικό σώμα και οι λοιποί παρεμφερείς Οργανισμοί. Επίσης, εργάζονταν κανονικά δίχως τσίπα, οι κρατικοδίαιτοι «δημοσιογράφοι» στα γνωστά συστημικά ΜΜΕ. Αλλά είπαμε χθες απεργούσαν οι κανονικοί δημοσιογράφοι.

Ο μόνος αυτοδιοικητικός Οργανισμός στη χώρα που εξέδωσε δελτίο Τύπου κατά τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, ήταν ο απεργοσπαστικός μηχανισμός στον δήμο Πάρου, για να μας ενημερώσει ότι με το αεροπλάνο από το Κατάρ που προσγειώνεται σε Σαντορίνη και Μύκονο, οι τουρίστες μπορούν ακτοπλοϊκώς να έρχονται και στην Πάρο!

Επειδή, ο συνδικαλιστικός φορέας (ΣΕΟΤΑΠΑ), των εργαζομένων, σε Πάρο και Αντίπαρο, έχει πάρει κατά καιρούς σημαντικές θέσεις για ζητήματα του κλάδου του και ακόμα, σ’ αυτά τα ζητήματα του έχουν συμπαρασταθεί οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι του νησιού, μήπως θα μπορούσε να μας δώσει μία εξήγηση γι’ αυτήν την απεργοσπαστική προσπάθεια που έγινε; Και την απάντηση δεν είναι απαραίτητο να τη δώσει σε εμάς, αλλά στους χιλιάδες των εργαζομένων που απέργησαν χθες, προκειμένου να διαφυλάξουν -αν μη τι άλλο- τα κεκτημένα δικαιώματά τους και την αξιοπρέπεια στη ζωή τους.

Fileleutheros.net