Καταγγελία ΣΕΟΤΑΠΑ για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.A. ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης/7/2021 ακούστηκε πολλές φορές ο Σύλλογός μας, ερήμην μας, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

1. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όντως απέστειλε την πρόσκληση στο σύλλογό μας μέσω email την Παρασκευή 9/7/2021 και ώρα 17:16. Ο Γραμματέας του Συλλόγου μας ο οποίος έχει την ευθύνη παρακολούθησης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενώ παρακολούθησε τα email μέχρι και ώρα 15:00, λόγω ειλημμένων οικογενειακών υποχρεώσεων, δεν ενημερώθηκε για τα από εκεί και μετά εισερχόμενα email. Εμείς ως Σύλλογος αναλαμβάνουμε την ευθύνη της αρρυθμίας μας και ζητάμε συγνώμη τόσο από τους συναδέλφους μας όσο και από τους Δημοτικούς Συμβούλους για την απουσία μας. Βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην ομάδα διαβούλευσης του ΟΕΥ με τη συμμετοχή του Γραμματέα μας σε όλες τις συζητήσεις, καταθέσαμε πρόταση τόσο στην ομάδα όσο και στη διοίκηση και στη μείζονα και ελάσσονα Αντιπολίτευση και υποστηρίξαμε μέχρι κεραίας τις πολύ σοβαρές διαφωνίες μας για την πρόταση της ομάδας.

2. Απαντάμε στον Αντιδήμαρχο οικονομικών ότι συμμετοχή δε σημαίνει αποδοχή ή συμφωνία. Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Ο βασικότερος λόγος που έπρεπε να γίνει η τροποποίηση του ΟΕΥ ήταν η δυσλειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας και το Τμήμα Προμηθειών. Τίποτα από τα δύο δεν αντιμετωπίσατε. Ο Σύλλογός μας διαφώνησε κάθετα με την πρόταση της διοίκησης κι αυτό δεν τολμήσατε να το πείτε. Περιοριστήκατε στο να λέτε ότι είμαστε γνώστες της πρότασης και ότι συμμετείχαμε στις διαδικασίες υπονοώντας ότι συμφωνούσαμε με αυτήν. Βαρεθήκαμε να σας ακούμε να λέτε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση εδώ και τώρα» αφήνοντας παρά πίσω τις ορθές προτάσεις μας, « γιατί δε γίνεται να εφαρμοστούν». Σας λέμε, λοιπόν, Αντιδήμαρχε των Οικονομικών, ότι τα επιχειρήματά σας είναι σαθρά όπως και η πολιτική σας. Σας θυμίζουμε, λοιπόν, επειδή επιμελώς το ξεχνάτε, ότι για την κατάντια των Δήμων Πανελλαδικά, του Δήμου μας τοπικά αλλά και όλης της Δημόσιας Διοίκησης γενικά, φταίνε τόσο οι δικές σας νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε τοπικό επίπεδο όσο και οι πολιτικές των νεοφιλελεύθερων ομοσταύλων σας της κεντρικής διοίκησης. Καταστρέφετε τα πάντα για να τα πουλήσετε σε τιμή ευκαιρίας και μετά μας καλείτε δήθεν να αντιμετωπίσουμε «εδώ και τώρα» το χάλι που δημιουργήσατε.

3. Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι οι διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης ενός θέματος σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο είναι συγκεκριμένες. Δηλαδή:

•           Ανακοινώνει ο Πρόεδρος το θέμα.

•           Ακολουθεί η εισήγηση από τον εισηγητή.

•           Στη συνέχεια γίνονται ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

•           Δίνονται απαντήσεις από τον εισηγητή.

•           Γίνονται τοποθετήσεις από τους Συμβούλους

•           Κλείνει ο Δήμαρχος

•           Ακολουθεί ονομαστική ψηφοφορία.

•           Τέλος

Μετά το πέρας της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης/7/2021 μάθαμε ότι υπάρχουν κι άλλες διαδικασίες. Ποιες; Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας τηλεφωνεί ο Δήμαρχος στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Του λέει ότι δεσμεύεται να ξαναφέρει το θέμα για συζήτηση το Σεπτέμβρη και να ψηφίσει υπέρ της επιεικώς απαράδεκτης εισήγησης, για να περάσει το θέμα, γιατί ο Αντιδήμαρχος εισηγητής τα ‘χει στυλώσει και δεν αποδέχεται τις επουσιώδους σημασίας σωστές παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ως δια μαγείας διακόπτει τη διαδικασία της ψήφισης και ξεκινάει νέα διαδικασία όπου ως εκ θαύματος ψηφίζεται ομόφωνα η απαράδεκτη εισήγηση.

Τι να πούμε; Αν αυτό, κύριοι διαφωνούντες με την εισήγηση Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν είναι κωλοτούμπα ολκής και μάλιστα στο περιθώριο της διαδικασίας, τότε τι είναι;

Από το ΔΣ ΣΕΟΤΑΠΑ