Ανακοίνωση των εργαζομένων στον δήμο Πάρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η αφερεγγυότητα του Δημάρχου και του γενικού ξεπέρασε τα όρια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται. Το ΔΣ μας το 2019 σε συζήτηση με το Δήμαρχο ζήτησε κάποιες επιπλέον συνδικαλιστικές διευκολύνσεις οι οποίες προβλέπονται από το νόμο. Η βασική διευκόλυνση, μεταξύ άλλων, που ζητήσαμε ήταν να μας δοθεί μία μέρα το χρόνο κατά την οποία οι υπηρεσίες του Δήμου θα παρέμεναν κλειστές προκειμένου να πραγματοποιούμε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και να μπορούν οι εργαζόμενοι απρόσκοπτα να παρευρεθούν.

Ο Δήμαρχος απέρριψε τα περισσότερα από τα αιτήματά μας αλλά αποδέχτηκε να μας δίνει τη μία μέρα το χρόνο για την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Παράλληλα ζήτησε να ετοιμάσουμε μνημόνιο συμφωνίας για να επικυρώσουμε τα συμφωνημένα. Εμείς προχωρήσαμε άμεσα στη σύνταξη του μνημονίου το οποίο το υπογράψαμε και το δώσαμε στο Δήμαρχο για δική του υπογραφή. Ακόμα περιμένουμε την υπογραφή του. Με αυτή την εκκρεμότητα, λοιπόν, εξαγγείλαμε Συνέλευση για τις 19-4-2019, με βάση τα συμφωνημένα, την οποία ο Δήμαρχος αποδέχτηκε. 

Μεσολάβησαν οι απαγορεύσεις λόγω covid-19 και φτάνουμε στο σήμερα. Στις 12/9/2021 το ΔΣ μας καλεί σε Συνέλευση τους εργαζόμενους για τις 22/9/2021 με βάση τα συμφωνημένα που σας αναφέραμε. Ο Δήμαρχος παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Κεμπάμπη και Σάμιου είπε στον Πρόεδρο του Συλλόγου μετά από συζήτηση ότι «εγώ δεν έχω αντίρρηση αλλά να πάρετε και την έγκριση του Γενικού».

Στη συνέχεια ο Γενικός σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου είπε ότι «εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση να γίνει η Συνέλευση αρκεί να ελεγχθούν οι παρουσίες των εργαζομένων». Ο Πρόεδρος του επισήμανε ότι ειδικότερα για την υπηρεσία καθαριότητας μπορεί να βάλει προσωπικό ασφαλείας ώστε να μαζευτούν τα κεντρικά σημεία του νησιού. Η συζήτηση αυτή έγινε την Πέμπτη 16/9/2021 και ο Γενικός μας διαβεβαίωσε ότι συμφωνεί να γίνει η Συνέλευση όπως ζητήσαμε και αν κάποιος από τους προϊσταμένους χρειάζεται κάποια διευκρίνιση να απευθύνεται σ’ αυτόν.

Στη συνέχεια συντάσσει έγγραφο με πρωτόκολλο ημερομηνίας 17/9/2021 το οποίο μας το στέλνει μέσω του Γραφείου Δημάρχου τη Δευτέρα 20/9/2021, δηλαδή 2 μέρες πριν τη Συνέλευση, στο οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

«…θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι Υπηρεσίες και οι Δομές του Δήμου Πάρου εξυπηρετούν καθημερινά ένα μεγάλο αριθμό δημοτών, κατοίκων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί, φιλοξενούν ένα σημαντικό αριθμό παιδιών και βρεφών, φροντίζουν για την υγιεινή και καθαριότητα των δημοτικών κτιρίων και του αστικού περιβάλλοντος κ.α. Για το λόγο αυτό, δεν δύναται να παραμείνουν κλειστές την παραπάνω εργάσιμη ημερομηνία… προκειμένου να διευκολύνουμε τη δια ζώσης παρακολούθηση όσων μελών σας επιθυμούν, ενημερώνουμε ότι θα μπορούν οι συμμετέχοντες σε αυτή να αποχωρήσουν από την εργασία τους στις 13:00 μ.μ. Για τον σκοπό αυτό, θα τους χορηγηθεί ολιγόωρη υπογεγραμμένη άδεια από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Προσωπικού, στον οποίο με το πέρας της συνέλευσης θα πρέπει να προσκομίσετε το αρχείο με τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των υπαλλήλων σε αυτήν και τις υπογραφές τους…».

Αυτή, συνάδελφοι, είναι η επίσημη αντιμετώπιση του Δημάρχου και του Γενικού απέναντι στο ΔΣ μας. Άλλα λένε μπροστά μας δια ζώσης και άλλα στα χαρτιά.

Εμείς επιμένουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Συλλόγου να προβούν σε πεντάωρη στάση εργασίας (08:00 - 13:00) για να στηρίξουν έμπρακτα το Σύλλογο και να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους παρευρισκόμενοι στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 22-9-2021 στην αίθουσα του Νηρέα στη Νάουσα.

Από το ΔΣ ΣΕΟΤΑΠΑ